Tuńczyk zapiekany z cebulowo-sojowym winegretem

Tuńczyk zapiekany z cebulowo-sojowym winegretem
Pan-Seared Tuńczyk z cebulowo-sojowy Vinaigrette może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 42g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sól, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Zapiekany Tuńczyk z winegretem pomarańczowym, oraz Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce. Dobrze wymieszać i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Połączyć marchew, seler i ogórek w misce, i dobrze wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy Z Warzywami Ogrodowymi O Obniżonej Zawartości Tłuszczu Do SmarowaniaSerek śmietankowy Z Warzywami Ogrodowymi O Obniżonej Zawartości Tłuszczu Do Smarowania
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Posmarować tuńczykiem olejem i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
4
Umieść dużą patelnię nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
5
Dodaj tuńczyka i gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Wyjąć z patelni i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Tuńczyka pokroić po przekątnej na cienkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Ułóż 1 1/2 szklanki mieszanki marchwi na każdym z 4 talerzy; top z plasterkami tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
9
Mżawka 2 łyżki winegret na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
10
Dekoruj plastrami czerwonej cebuli, liśćmi selera i plastrami cytryny, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I PokruszonyChleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn