Sezam Seared tuńczyk może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 14,28 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 959 kalorii, 89g białka, oraz 56 g tłuszczu. 279 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pastę wasabi, olej sezamowy, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Tuńczyk Zapiekany Sezamem, Tuńczyk zapiekany z sezamem, oraz Czarny Sezam Zapiekany Tuńczyk.
Instrukcje
1
W małej misce wymieszaj razem sos sojowy, mirin, miód i olej sezamowy. Podzielić na dwie równe części. Ocet ryżowy wymieszać na jedną część i odstawić jako sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Szczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozłóż nasiona sezamu na talerzu. Steki z tuńczyka płaszcz z pozostałą mieszaniną sosu sojowego, a następnie naciśnij do nasion sezamu płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Stek Z Tuńczyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w żeliwnej patelni na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Umieść steki na patelni i zapiekaj przez około 30 sekund z każdej strony.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.