Tuńczyk sezamowy z sosem sojowym Miso
Need a pescatariańskie danie główne? Sezamowy Tuńczyk z sosem sojowym Miso może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 984 kalorie, 52g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na $7.6 za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, mieszankę zupy miso, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Sos Sojowo-Sezamowy, Pikantny Tatar Z Tuńczyka W Sezamowych Rożkach Miso, oraz SOS Miso, marchewkowy i sezamowy.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszać 1/2 szklanki nasion sezamu, sól przyprawowa, biały pieprz, cebula w proszku, proszek wasabi, sól koszerna i mąka; odstawić. W osobnej misce wymieszaj jajka i mleko.
Steki z tuńczyka zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie pogłębiać w mieszaninie mąki, aż dobrze pokryte z obu stron. Naciśnij na jak najwięcej dodatkowych nasion sezamu, jak to możliwe, więc jest dobrze powlekany.
Rozgrzać olej roślinny w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu. Steki z tuńczyka smażyć przez 2 minuty na stronę i natychmiast zdjąć z ognia. Wnętrze ryby nadal powinno być czerwone.
Aby sos sojowy miso, wymieszać mieszankę zupy miso i sos sojowy.
Podgrzać w małym rondlu lub kuchence mikrofalowej i skropić steki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.