Tuńczyk Kreolski

Tuńczyk Kreolski
Przepis kreolski tuńczyk można zrobić w około 15 minut. Za 71 centów za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten przepis pescatarian ma 254 kalorii, 13g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Wystarczy mieszanka pieprzu, cukru, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kreolski Tunan i ryż, Kreolski Tuńczyk Portabella Topi Się, oraz Królewskie Steki Z Tuńczyka Kreolskiego.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż zieloną paprykę na maśle do miękkości. Dodaj mąkę, cukier, sól i pieprz, aż się połączą. Stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając. Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielony PieprzZielony Pieprz
PomidorPomidor
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj tuńczyka i przyprawę kreolską;podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa KreolskaPrzyprawa Kreolska
TuńczykTuńczyk
3
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i różowe wino to moje najlepsze typy tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn