Tuńczyk Cytrusowy

Tuńczyk Cytrusowy
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Tuńczyk cytrusowy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, sok z limonki, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Steki Z Tuńczyka Cytrusowego, Sałatka Z Tuńczyka Cytrusowego, oraz Tuńczyk Pokruszony Cytrusami.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Połącz pierwsze 5 składników w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 20 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
4
Połącz pieprz, sól i nasiona kopru włoskiego; przetrzyj obie strony ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Umieść rybę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem; grilluj 3 minuty z każdej strony. Włączyć ryby; pędzel z połową soku pomarańczowego glazury. Grill 1 minuta. Obróć rybę; szczotkuj pozostałą glazurą z soku pomarańczowego. Grill 1 minutę lub do ryby jest średnio rzadkie lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
GlazuraGlazura
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Uwaga: gotowanego tuńczyka Przechowywać w lodówce do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
7
Wino Uwaga: z jego jasne cytrusowe smaki i char z grilla, to danie potrzebuje orzeźwiający smak pakowane białe. Spróbuj pikantnego, ziołowego i chrupiącego Kumeu River Pinot Gris z Nowej Zelandii. Rocznik 2000 to $
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrisPinot Gris
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn