Tuńczyk Ahi z koprem włoskim z cytrynowym Aïoli na kuskusie

Tuńczyk Ahi z koprem włoskim z cytrynowym Aïoli na kuskusie
Tuńczyk Ahi z koprem włoskim z cytrynowym Aïoli nad kuskusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 763 kalorie, 53g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Mieszanka soku z cytryny, pieprzu, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Podobne przepisy to Żeberka z miodem i frytki pieczone w piekarniku z koprem włoskim Aioli {Marx Foods Challenge}, Panko Crusted cukinia z cytrynowo-czosnkowym Aioli, oraz Tuńczyk Cytrynowy-Aioli Bruschetta.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w ciężkiej małej patelni. Toast na średnim ogniu, aż pachnące, potrząsając patelni od czasu do czasu, o 3 protokół. Mielenie mieszanki przypraw w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć do miski; wymieszać w 1 łyżeczce soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W małej misce ubić majonez, sok z cytryny, szczypiorek i połowę czosnku. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać mieszaninę przypraw hermetycznie w temperaturze pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce cytryny aioli.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
SzczypiorekSzczypiorek
CzosnekCzosnek
AioliAioli
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj marchew i cebulę i smażyć, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
6
Dodaj tymianek i pozostały czosnek i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
7
Dodać 2 1/4 szklanki wody i pozostałe 1/2 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
8
Dodać groszek cukrowy i gotować, aż będzie chrupiący, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć groszek na talerz. Natychmiast dodaj kuskus do wody na patelni i wymieszaj, aby połączyć. Przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
KuskusKuskus
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
9
Odstawić 5 minut. Puszysty kuskus widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
10
Przenieść do miski i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Wymieszać w groszku cukrowym i koperku. Doprawić do smaku pieprzem. (Kuskus można zrobić 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
KuskusKuskus
PieprzPieprz
KoperKoper
12
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
13
Przygotować grilla (wysokie ciepło). Tuńczyka zalać 6 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
14
Posypać mieszanką przypraw. Tuńczyk Grill aż smażone na zewnątrz i rzadko w centrum, o 4 minut na stronie. Przechowywać w lodówce odkryte przez 1 godzinę, a następnie pokroić w 1/2-cala-grube plastry. Łyżka kuskusu na talerze. Top z tuńczykiem i mżawka z cytryny aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
AioliAioli
CytrynaCytryna
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe są doskonałym wyborem dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia69
Magazyn