Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu

Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu
Tureckie przyprawione klopsiki z sosem jogurtowym z granatu wymagają ok. 25 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis służy 42. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka chleba kanapkowego, cebula, pełnoziarnistego jogurtu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu, Kebaby z kurczaka przyprawione po turecku z smakiem granatu i jogurtem Tahini, oraz Kebaby z kurczaka przyprawione po turecku z smakiem granatu i jogurtem Tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić jogurt w sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem ustawionym nad miską i przechowywać przykryte i schłodzone 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Gotować sok z granatów w małym ciężkim rondlu, aż syropy i zredukowane do około 2 łyżki stołowe, o 10 protokół. Trzymaj ciepło z dala od ciepła, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Całe kromki chleba moczyć przez 30 minut w misce wypełnionej wodą, następnie złożyć i delikatnie wycisnąć, aby usunąć jak najwięcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Cebulę wrzucić do miksera do drobno posiekanego, następnie dodać natkę pietruszki i ponownie pulsować do drobno posiekanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać jagnięcinę, chleb (rozdarty na kawałki), ziele angielskie, płatki czerwonej papryki, cynamon, i 1/2 łyżeczki soli i pulse, zatrzymując i skrobanie w dół boki, aż połączone. (Nie przesadzaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
PieprzPieprz
ChlebChleb
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
4
Rzuć łyżki mieszanki mięsa na kulki (około 42), układając je na talerzach lub na innej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Wyłożyć dużą, obramowaną patelnię z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Rozgrzać oliwę z oliwek i olej roślinny razem w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż oleje migotać (umieścić jeden klopsik w celu przetestowania; powinno skwierczeć). Brązowe klopsiki cały w partiach od 10 do 12, obracając od czasu do czasu łyżką lub potrząsając patelnią (niższe ciepło, jeśli olej zaczyna palić), około 2 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
KlopsikiKlopsiki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieść, jak rumiane, do wyłożonej blachy pan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Gdy wszystkie klopsiki są rumiane, przenieść patelnię arkusza do piekarnika i piec, aż klopsiki są gotowane przez (wyciąć jeden otwarty patrzeć, lub użyć natychmiastowego odczytu termometr; powinien zarejestrować 160 ° F), 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Odcedzić krótko na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Łyżka odsączonego jogurtu do małej miseczki i skropić syropem z granatów, a następnie krótko zawirować łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z GranatówSyrop Z Granatów
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Posypać kilka nasion granatu na wierzchu. Każdy klopsik z wykałaczką i podawać jogurt obok do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
KlopsikiKlopsiki
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
1
* Chociaż wzywamy do płatków ostrej papryki w stylu supermarketu, jeśli chcesz być naprawdę autentyczny, zastąp turecką paprykę Maras lub Urfa lub syryjską paprykę Aleppo.* Klopsiki można formować 1 dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Można je również gotować 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić po całkowitym ochłodzeniu. Podgrzać w piekarniku 177°, aż do rozgrzania, o 10 protokół.* Jogurt można odsączyć 5 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.Syrop z granatów można przygotować 5 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzewać do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z GranatówSyrop Z Granatów
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
Papryka ChiliPapryka Chili
KlopsikiKlopsiki
PieprzPieprz
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje42
Ocena Zdrowia2
Magazyn