Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu
Tureckie przyprawione klopsiki z sosem jogurtowym z granatu wymagają ok. 25 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis służy 42. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka chleba kanapkowego, cebula, pełnoziarnistego jogurtu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu, Kebaby z kurczaka przyprawione po turecku z smakiem granatu i jogurtem Tahini, oraz Kebaby z kurczaka przyprawione po turecku z smakiem granatu i jogurtem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jogurt w sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem ustawionym nad miską i przechowywać przykryte i schłodzone 8 do 12 godzin.
Gotować sok z granatów w małym ciężkim rondlu, aż syropy i zredukowane do około 2 łyżki stołowe, o 10 protokół. Trzymaj ciepło z dala od ciepła, przykryte.
Całe kromki chleba moczyć przez 30 minut w misce wypełnionej wodą, następnie złożyć i delikatnie wycisnąć, aby usunąć jak najwięcej wody.
Cebulę wrzucić do miksera do drobno posiekanego, następnie dodać natkę pietruszki i ponownie pulsować do drobno posiekanego.
Dodać jagnięcinę, chleb (rozdarty na kawałki), ziele angielskie, płatki czerwonej papryki, cynamon, i 1/2 łyżeczki soli i pulse, zatrzymując i skrobanie w dół boki, aż połączone. (Nie przesadzaj.)
Rzuć łyżki mieszanki mięsa na kulki (około 42), układając je na talerzach lub na innej patelni.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Wyłożyć dużą, obramowaną patelnię z folią.
Rozgrzać oliwę z oliwek i olej roślinny razem w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż oleje migotać (umieścić jeden klopsik w celu przetestowania; powinno skwierczeć). Brązowe klopsiki cały w partiach od 10 do 12, obracając od czasu do czasu łyżką lub potrząsając patelnią (niższe ciepło, jeśli olej zaczyna palić), około 2 minut na partię.
Przenieść, jak rumiane, do wyłożonej blachy pan.
Gdy wszystkie klopsiki są rumiane, przenieść patelnię arkusza do piekarnika i piec, aż klopsiki są gotowane przez (wyciąć jeden otwarty patrzeć, lub użyć natychmiastowego odczytu termometr; powinien zarejestrować 160 ° F), 10 do 15 minut.
Odcedzić krótko na ręcznikach papierowych.
Łyżka odsączonego jogurtu do małej miseczki i skropić syropem z granatów, a następnie krótko zawirować łyżką.
Posypać kilka nasion granatu na wierzchu. Każdy klopsik z wykałaczką i podawać jogurt obok do maczania.
* Chociaż wzywamy do płatków ostrej papryki w stylu supermarketu, jeśli chcesz być naprawdę autentyczny, zastąp turecką paprykę Maras lub Urfa lub syryjską paprykę Aleppo.* Klopsiki można formować 1 dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Można je również gotować 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić po całkowitym ochłodzeniu. Podgrzać w piekarniku 177°, aż do rozgrzania, o 10 protokół.* Jogurt można odsączyć 5 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.Syrop z granatów można przygotować 5 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzewać do wylewania.