Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym

Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym
Sezamowy tuńczyk zapiekany z sosem imbirowo-marchewkowym jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka tuńczyka żółtopłetwego klasy sushi, płatki czerwonej papryki, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce, oraz Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz mirin, miso, imbir, sok z marchwi, sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet, płatki czerwonej papryki i olej sezamowy w małej misce, ubijając, aż miso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarchwiSok Z Marchwi
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Posypać pokrojoną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1
Połącz nasiona sezamu w płytkim naczyniu. Naciśnij kawałki tuńczyka na nasiona, obracając się, aby pokryć każdą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj tuńczyka i gotuj z każdej strony, aż białe nasiona będą złote, około 20 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Przenieś tuńczyka na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem na 1 minutę, a następnie pokrój każdy kawałek w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Podawać z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćNormalny
Gotowe W5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn