Trzy fasolowa zimowa sałatka Panzanella z konserwowanym tuńczykiem
Trzy fasolowa zimowa sałatka Panzanella z konserwowanym Tunanem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 60g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 9,68 zł / porcja, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek gałązka tymianku, anchois aioli, sól koszerna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zimowa sałatka Panzanella z grejpfrutem, koprem włoskim i awokado, Sałatka Panzanella Z Tuńczykiem, oraz Sałatka Panzanella Z Tuńczykiem.
Instrukcje
1
Tunacarely umyć i wysuszyć stek z tuńczyka, jak również possible.In moździerzem i tłuczkiem dodać sól, tymianek, czosnek, nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki, anchois i czarny pieprz oraz 1 łyżkę oliwy z oliwek. Zmielić i dobrze wymieszać składniki, tworząc pastę. Przetrzyj tę pastę po tuńczyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Bułka Tarta, Kilka Garści
Stek Z Tuńczyka
Sardele
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)
Mandarynki, Każda
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Dodaj tuńczyka do głębokiej miski. Przykryć 3-4 szklanki oliwy z oliwek i przechowywać w lodówce przez kilka godzin na noc.Następnego dnia przenieść wszystkie te składniki, w tym tuńczyka do grubego DNA rondel ustawiony na średnim ogniu. Gdy olej ma odpowiednią temperaturę (nie jest zbyt gorący) pęcherzyki zaczną tworzyć się wzdłuż krawędzi patelni. Obniż ciepło, aby utrzymać tę temperaturę i załóż pokrywkę. Kłusować tuńczyka w tej mieszaninie około 15-20 minut, obracając rybę raz lub dwa razy, aby zapewnić równomierne gotowanie. Sprawdź tuńczyka przekłuwając czubkiem noża. W środku powinien być różowy, ale trochę Rzadki. Gdy tuńczyk będzie gotowy, wyjmij go z oleju i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową. Zaparkuj ropę. Gdy tuńczyk całkowicie ostygnie, należy go ponownie do oleju i schłodzić 4 lub 5 godzin lub do 3 dni.Fasola
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Umieść żurawinę i białą fasolę na patelni sos dodając wystarczającą ilość wody, aby pokryć przez 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Biała
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać trochę soli, a świeży tymianek i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień i niech fasola ostygnie w płynie do gotowania. Można je gotować z wyprzedzeniem i przechowywać w temperaturze pokojowej przez kilka godzin lub do 3 dni.Oczyścić i przyciąć fasolkę szparagową pozostawiając je w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )
Fasola Szparagowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
(duża Tuba)
5
Dodaj je do garnka z szybko wrzącą osoloną wodą. Gotować przez 2-3 minuty. Szybko zanurz je w lodowej kąpieli, aby zatrzymać ich gotowanie.Zrób vinaigrette w małej misce z pokrojoną w kostkę szalotką, octem z czerwonego wina i łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Vinaigrette
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Podgrzać około filiżanki konserwowanego oleju z tuńczyka, aż zacznie bąbelkować, przecedzić olej do miski z Czerwonym octem winnym i dodać świeżo zmielony czarny pieprz, ubijając do emulgowania. Smak i dodać więcej soli i octu do smaku.SALADToss tomoates w trochę oliwy, sól i pieprz. Pieczemy pomidory na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia przez 2 do 2 godzin (w zależności od wielkości pomidorów) w temperaturze 225 stopni F. powinny być marszczone, ale nadal wilgotne w środku. To wydobędzie ich słodycz, nawet w zimie, gdy pomidory nie są w najlepszym wydaniu. Możesz to pominąć, jeśli masz słodkie, soczyste letnie pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
(duża Tuba)
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Podgrzać 2 łyżki konserwowanego oleju z tuńczyka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Dodać plastry ząbka czosnku i tyle kostek chleba, ile zmieści się w jednej warstwie (może to być konieczne w kilku partiach). Wrzucić i tosty chleb aż złoty brązowy ze wszystkich stron, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
9
Dodać dodatkowy olej z tuńczyka w razie potrzeby (chleb będzie namoczyć go jak toastów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Wyjąć z ognia i umieścić chleb w dużej misce. Może to być wykonane do dnia lub dwóch do przodu.Gdy gotowy do podania, dodać umyte zielenie do miski z kostkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę