Truskawkowy Syrop Sodowy
Truskawkowy syrop sodowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako raczej niedrogi napój. Jest idealny do Dzień Matki. Jeśli masz pod ręką truskawki, wodę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Napój Truskawkowo-Kokosowy, Truskawkowa Bazylia Soda, oraz Truskawkowa Bazylia Soda.
Instrukcje
Truskawki umieścić w ciężkim rondlu, dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż truskawki zmiękną, o 15 protokół.
Przecedzić sok do osobnego rondla, za pomocą drobnego Sitka siatkowego; wyrzucić miąższ truskawkowy. Wymieszać z cukrem, aż się rozpuści. Ponownie zagotuj sok truskawkowy.
Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Odcedzić pianę z wierzchu syropu. Wyłączyć ciepło i ostudzić do temperatury pokojowej.
Wlać syrop do pokrywanego pojemnika i przechowywać w lodówce.