Truskawkowo-żurawinowa Charlotte Russe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 404 kalorie, 9g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś fasolki wanilii, cukier granulowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Charlotte Russe, Charlotte Russe Z Malinami, oraz Charlotte Russe Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wytnij kawałek pergaminu o długości 13 na 30 cali i złóż go na pół wzdłuż. Ułóż wnętrze 9-calowej patelni sprężynowej za pomocą papierowego kołnierza, umieszczając złożony koniec w dół. Zabezpiecz końce spinaczem do papieru. Linia patelni z ladyfingers zaczynając od dołu: zanurz obie strony ladyfingers w mieszaninie syropu, pozwalając im moczyć około 2 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
1
Połączyć mleko, cukier, nasiona wanilii i strąki, i sól w dużym rondlu i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, o 7 do 8 protokół.W międzyczasie wlać Grand Marnier do małej miski i posypać żelatynę równomiernie na powierzchni; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand Marnier
żelatyna
Wanilia
Nasiona
Cukier
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Żółtka ubić w średniej żaroodpornej misce, aż będą gładkie, około 1 minuty. Ustaw sitko o drobnej siatce na dużej żaroodpornej misce; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Usunąć mieszaninę mleczną z ognia i powoli wlać około 1 szklanki do żółtek, stale ubijając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wlać mieszankę mleczno-jajeczną z powrotem na patelnię i gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż krem lekko zgęstnieje i pokryje łyżkę, około 3 do 5 minut. (Gdy narysujesz palcem łyżkę, powinna ona zrobić znak przez krem, który nie powinien wrócić do siebie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Mleko
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Usuń krem z ognia i przelej go przez sitko( nie naciskaj na ciała stałe); wyrzuć zawartość Sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
6
Ubij mieszaninę żelatyny do kremu, aż się rozpuści i mieszanina będzie gładka, około 2 minut; odstawić.Przygotuj kąpiel z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Budyń
żelatyna
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Umieścić krem nad łaźnią z lodem i mieszać często, aż ostygnie do temperatury pokojowej, około 15 minut.Gdy krem ostygnie, dodać przecier truskawkowy i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Woda
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Wlać śmietanę do czystej dużej miski i ubijać do średnich szczytów. (Alternatywnie, ubijać w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Do miski kremu truskawkowego dodaj całą bitą śmietanę. Używając gumowej szpatułki, złóż bitą śmietanę, aż równomiernie się połączą i nie pozostaną smugi truskawek lub bitej śmietany, skrobając dno miski w razie potrzeby, aby włączyć krem. Lekko posmaruj szczyty odsłoniętych ladyfingers z zarezerwowaną mieszaniną syropu (możesz mieć trochę resztek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
8 łyżeczek Likieru RumChata
Truskawki
Budyń
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Na przygotowaną patelnię wlać śmietanę truskawkową. Przechowywać w lodówce uncovered aż Zestaw, co najmniej 4 godzin, a następnie przygotować glazury. (Nie rób glazury do przodu, albo będzie ustawić i być nie do wylewania.) Do glazury żurawinowej: na małej misce wyłożyć sitko o średniej oczce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
żurawina
Krem
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
11
Żurawinę, cukier i 3 łyżki wody połączyć w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i niech gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody są miękkie i zaczynają się rozpadać i ciecz zgęstnieje lekko, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Jagody
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Do małej miski wlać pozostałe 2 łyżeczki wody i równomiernie posypać powierzchnię żelatyny; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Wlać mieszankę żurawinową do sitka. Używając gumowej szpatułki, wciśnij ciała stałe żurawiny i zeskrobaj spodnią część Sitka, aż cała ciecz zostanie wydobyta; odłóż ciecz na bok i wyrzuć zawartość Sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Szpatułka
15
Mieszankę żelatyny ubić do mieszanki żurawinowej, aż się rozpuści i będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
16
Wlać schłodzoną glazurę na powierzchnię naczynia, przechylając patelnię w razie potrzeby tak, aby cała górna powierzchnia była pokryta. Chłodziarka odkryta overnight.To podawać, odblokować i usunąć zewnętrzny pierścień springform patelni i wyrzucić pergamin kołnierz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
17
Pokrój charlotte russe na plasterki i podawaj natychmiast. Jeśli przed podaniem deser zostanie podany, zawiąż ozdobną wstążkę wokół ladyfingers. Charlotte russe może siedzieć w temperaturze pokojowej przez około 30 do 40 minut przed koniecznością ponownego napełniania.