Grillowany Tuńczyk Teriyaki

Grillowany Tuńczyk Teriyaki
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Grillowany tuńczyk Teriyaki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 553 kalorie, 32G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sos teriyaki, mielony pieprz, filety z tuńczyka żółtopłetwego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Niskotłuszczowe Steki Z Tuńczyka Z Grilla Teriyaki, Tuna Teriyaki, oraz Steki Z Tuńczyka Teriyaki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sos teriyaki, olej, czosnek i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Umieścić filety z tuńczyka w torbie. Uszczelnij worek tak małą ilością powietrza, jak to możliwe. Dać mix dobre wstrząsnąć, aby filety z tuńczyka są dobrze powlekane. Marynować przez 30 minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
TuńczykTuńczyk
3
Tymczasem rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć tuńczyka z marynaty i umieścić na grillu. W przypadku rzadkiego tuńczyka, grilluj przez 3 do 5 minut z każdej strony. Dla średnich, grill 5 do 8 minut na stronie. Dla dobrze zrobione, grill przez 8 do 10 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn