Truskawkowo - śmietankowy tort kawowy to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 757 kalorii, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki cytrynowej, cukru cukierniczego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 142 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Truskawkowe Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną, oraz Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Mieszaj razem skrobię kukurydzianą i sok z cytryny w średnim rondlu, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści. Wymieszaj truskawki, cukier i sól i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż truskawki zostaną rozbite i mieszaninę zmniejsza się do 1 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Przenieść do miski i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W międzyczasie przygotować polewę: migdały, cukier, masło, jasnobrązowy cukier, mąkę i skórkę z cytryny w robocie kuchennym, aż drobno zmielone; przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy Cukier
Srebrne Nonpareile
( 23)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Na ciasto Spryskaj patelnię Bundt sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
6
Cukier Pulse i skórka z cytryny w pustym robocie kuchennym, aż kawałki skórki nie będą już widoczne. W dużej misce, beat masło i cukier cytrynowy na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Cytrynowy
Srebrne Nonpareile
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)
8
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian ze śmietaną. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze Cukierniczym
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodaj ekstrakty wanilii i migdałów i ubić mieszaninę na średniej prędkości tylko do łącznej, 20 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
( 23)
10
Połowę polewy posypać przygotowaną patelnią. Zeskrobać połowę ciasta nad polewą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Posypać pozostałą polewą; wcisnąć delikatnie do ciasta. Następnie łyżka schłodzonego dżemu truskawkowego nad polewą, delikatnie rozprowadzając, tworząc równomierną warstwę. Zeskrobać pozostałe ciasto na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Truskawkowy
12
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku ciasta wychodzi czysty, 50 do 60 minut. Fajne ciasto w patelni ustawić na stojaku na 15 minut, a następnie, włączyć bezpośrednio na stojaku i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.