Truskawkowe Tiramisu Rożki
Truskawkowe Tiramisu stożki mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 526 kalorii, 6G białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka sera mascarpone, truskawek, szyszek cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Truskawkowe Rożki Śnieżne, Rożki Muffin Truskawkowe, oraz Kokos Truskawka Phyllo Szyszki.
Instrukcje
W małej misce mikrofalowej, stopić 8 uncji czekolady w odstępach 30 sekund w kuchence mikrofalowej, aż będzie gładka. Zanurz górną część każdego stożka w czekoladzie, aby była 1-calowa obręcz, a następnie zwinąć w zmiażdżonym lub zmielonym espresso.
Umieść zanurzone stożki na wyłożonej papierem woskowym płycie i włóż do lodówki. Gdy firma, około 20 minut, wyjąć z lodówki i ustawić stożki, zanurzone bokiem do góry, wewnątrz małych szklanek, aby stać prosto. Łyżką pozostałą roztopioną czekoladę równomiernie do rożków cukru i powrót (szkło i wszystko) do lodówki.
Tymczasem kadłub i ćwierć 2 litry truskawek i puree je w robocie kuchennym z 2 łyżkami soku z cytryny, 5 łyżkami cukru i szczyptą soli. Przecedzić puree przez sitko o drobnych oczkach do małego rondla. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 35 protokół, często mieszając.
Wlać do małej miseczki i schłodzić puree do ostygnięcia.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki ubijamy śmietanę i mascarpone na sztywne szczyty, a następnie składamy puree w 2 partiach. Przechowywać w lodówce, aż firmy i zestaw, 1 do 2 godzin.
Tuż przed podaniem, kadłub Pozostałe 1 pint truskawek i pokroić je wzdłuż na 1/4-calowe plastry. Wymieszać z pozostałą 1 łyżką soku z cytryny i 2 łyżkami cukru.
Do złożenia: łyżka truskawek do szyszek, aż będą pełne 1/4. Dodać około 1/4 szklanki mieszanki mascarpone, używając łyżki do lodów, która została zanurzona w ciepłej wodzie.
Udekorować ogoloną słodko-gorzką czekoladą i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.