Truskawkowe Pawłówki z sosem miodowo-balsamicznym
Need a bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański deser? Truskawkowe Pavlovas z miodowo-balsamicznym sosem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.93 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka miodu, laski cynamonu, kremu z kamienia nazębnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Truskawkowe Pawłówki z sosem miodowo-balsamicznym, Mini Chocolate Pavlovas polane świeżymi jagodami, oraz Paweł z truskawkami i balsamicznym.
Instrukcje
Aby przygotować truskawki, połączyć truskawki i 1/3 szklanki cukru; przykryć i schłodzić.
Aby przygotować bezy, przykryć 2 blachy do pieczenia pergaminem. Narysuj 5 (4-calowych) kółek na każdej kartce papieru. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
W dużej misce umieścić śmietanę z kamienia nazębnego i białek; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie underbeat). Beat in vanilla. Mieszaninę białka jaj podzielić równomiernie pomiędzy 10 narysowanych kółek na blachach do pieczenia. Kształtuj bezy w gniazda z 1-calowymi bokami za pomocą tylnej łyżki.
Piec w 250 przez 1 godzinę, obracając blachy do pieczenia po 30 minutach. Wyłączyć piekarnik i schłodzić bezy w zamkniętym piekarniku 30 minut. Ostrożnie usuń bezowe gniazda z papieru. Całkowicie fajne.
Aby przygotować sos, połącz ocet i laskę cynamonu w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować do syropu i zmniejszyć do około 1/3 szklanki (około 5 do 6 minut).
Zdjąć z ognia. Wyrzucić cynamon; wymieszać z miodem.
Umieść 1 gniazdo bezowe na każdym z 10 talerzy deserowych; top każdej porcji z około 3/4 szklanki mieszanki truskawkowej.
Skropić sosem ok. 2 łyżeczki.