Truskawkowa Maślanka Balsamiczna Panna Cotta

Truskawkowa Maślanka Balsamiczna Panna Cotta
Przepis truskawkowa Maślanka balsamiczna Panna Cotta może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w ok. 4 godziny i 15 minut. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Jest idealny do Dzień Matki. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Ten przepis od Serious Eats ma 26 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, maślankę, sproszkowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Maślanka Truskawkowa Panna Cotta, Maślanka Panna Cotta z galaretką Rabarbarowo-truskawkową, oraz Maślanka Panna Cotta.

Instrukcje

1
Jeśli formowanie panna cotta: Spryskaj dno i boki 6 form za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania. W przypadku podawania w filiżankach: odstawić 6 czystych, suchych filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
2
Rozkwit żelatyny w zimnej wodzie. Odstawić na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Wymieszaj żelatynę, aby upewnić się, że nie ma suchych plam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
4
Połączyć śmietanę, wanilię, cukier i sól i mieszać na średnim ogniu przez około 3 minuty, lub aż cukier całkowicie się rozpuści i mieszanina dojdzie do niskiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Zdjąć z ognia. Wymieszać żelatynę. Wróć do małego ognia i mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
6
Zdjąć z ognia.
7
Dodać maślankę i mieszać aż do uzyskania pełnej jednorodności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
8
Odcedzić mieszaninę przez drobnoziarniste sitko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
Porcję płynu do kubków lub foremek i przechowywać w lodówce, aż zestaw i jiggly, o 4 godziny. Tymczasem przygotuj dekorację, jeśli używasz.
10
Ostrożnie Uruchom mały nóż wokół krawędzi panna cotta poluzować go.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
11
Umieść płytkę na górze formy i odwróć.
12
Panna cotta można natychmiast udekorować sosem do wyboru. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj sosów o temperaturze pokojowej lub chłodniejszej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Aby balsamiczna mżawka: delikatnie podgrzać balsamiczny w małym rondlu na średnim ogniu. Pozwól, aby ocet zmniejszył się o połowę, aż zauważalnie zgęstnieje, około 5 minut. Przed użyciem pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Pokrojone i poćwiartowane truskawki umieść w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posypać 1/4 szklanki cukru na nich i wrzucić delikatnie. Pozostawić do maceracji (usiąść i pozostawić cukier wyciągnąć część płynu, tworząc przyjemny soczysty sos) przez 10 minut. Można je przykryć i schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Aby talerz deseru, delikatnie wlej trochę balsamicznej redukcji na każdy talerz u podstawy Panny Cotty. Łyżka truskawek na wierzchu i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn