Truskawkowa Maślanka Balsamiczna Panna Cotta
Przepis truskawkowa Maślanka balsamiczna Panna Cotta może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w ok. 4 godziny i 15 minut. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Jest idealny do Dzień Matki. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Ten przepis od Serious Eats ma 26 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, maślankę, sproszkowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Maślanka Truskawkowa Panna Cotta, Maślanka Panna Cotta z galaretką Rabarbarowo-truskawkową, oraz Maślanka Panna Cotta.
Instrukcje
Jeśli formowanie panna cotta: Spryskaj dno i boki 6 form za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania. W przypadku podawania w filiżankach: odstawić 6 czystych, suchych filiżanek.
Rozkwit żelatyny w zimnej wodzie. Odstawić na 2 minuty.
Wymieszaj żelatynę, aby upewnić się, że nie ma suchych plam.
Połączyć śmietanę, wanilię, cukier i sól i mieszać na średnim ogniu przez około 3 minuty, lub aż cukier całkowicie się rozpuści i mieszanina dojdzie do niskiego wrzenia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać żelatynę. Wróć do małego ognia i mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, około 1 minuty.
Dodać maślankę i mieszać aż do uzyskania pełnej jednorodności.
Odcedzić mieszaninę przez drobnoziarniste sitko.
Porcję płynu do kubków lub foremek i przechowywać w lodówce, aż zestaw i jiggly, o 4 godziny. Tymczasem przygotuj dekorację, jeśli używasz.
Ostrożnie Uruchom mały nóż wokół krawędzi panna cotta poluzować go.
Umieść płytkę na górze formy i odwróć.
Panna cotta można natychmiast udekorować sosem do wyboru. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj sosów o temperaturze pokojowej lub chłodniejszej.
Aby balsamiczna mżawka: delikatnie podgrzać balsamiczny w małym rondlu na średnim ogniu. Pozwól, aby ocet zmniejszył się o połowę, aż zauważalnie zgęstnieje, około 5 minut. Przed użyciem pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Pokrojone i poćwiartowane truskawki umieść w misce.
Posypać 1/4 szklanki cukru na nich i wrzucić delikatnie. Pozostawić do maceracji (usiąść i pozostawić cukier wyciągnąć część płynu, tworząc przyjemny soczysty sos) przez 10 minut. Można je przykryć i schłodzić przed podaniem.
Aby talerz deseru, delikatnie wlej trochę balsamicznej redukcji na każdy talerz u podstawy Panny Cotty. Łyżka truskawek na wierzchu i podawać natychmiast.