Truskawki z sosem czekoladowo-karmelowym
Truskawki z sosem czekoladowo-karmelowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka masła, truskawek, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekolada karmel Maca kora z truskawkami i kokosem, Naleśniki czekoladowe z sosem czekoladowym, truskawkami i bananami, oraz Truskawki z sosem czekoladowo-białkowym.
Instrukcje
Cukier gotować w suchym 1-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić, około 2 minut. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel, 1 do 2 minut.
Wyjąć z ognia i ostrożnie wlać śmietanę (mieszanina energicznie pary i pęcherzyków). Gdy pęcherzyki zaczną ustępować, Przywróć patelnię do umiarkowanego ciepła i gotuj, stale mieszając, aż karmel się rozpuści.
Wyjąć z ognia, następnie dodać czekoladę i sól i mieszać, aż czekolada się rozpuści.
Dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści.
Sos lekko ostudzić, następnie skropić truskawkami.