Truskawki Pokryte Czekoladą
Need a deser bezglutenowy i bezmleczny? Truskawki pokryte czekoladą mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 96 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Serious Eats ma 88 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, truskawki, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Truskawki Pokryte Czekoladą, Truskawki Pokryte Czekoladą, oraz Truskawki Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Truskawki umyć i dokładnie osuszyć.
Umieść w jednej warstwie na podszytych ręcznikiem talerzach. Linia obramowana blachą z pergaminem lub folią.
W żaroodpornej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą podgrzewaj słodko-gorzką czekoladę, aż około 2/3 stopi się, często mieszając.
Wyjąć z ognia i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Trzymając jagody za łodygę, zanurz każdą jagodę do co najmniej 3/4 powłoki (zostaw trochę czerwieni na górze). Pomachaj jagodami na czekoladzie, aby nadmiar czekolady kapał. Delikatnie przeciągnij jagody nad stroną miski, aby dodatkowo usunąć nadmiar czekolady.
Umieść zanurzone jagody na przygotowanej patelni. Schłodzić w lodówce, aż czekolada jest ustawiona, około 20 minut.
W żaroodpornej misce, na patelni z ledwo gotującą się wodą, delikatnie podgrzewaj białą czekoladę, aż około 2/3 stopi się, często mieszając.
Wyjąć z ognia i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Wyjąć jagody z lodówki. Użyj łyżeczki (lub umieść czekoladę w torebce zipperlock z odciętym rogiem), aby skropić białą czekoladę jagodami. Schłodzić do zestawu, około 15 minut.