Truflowe Risotto z czerwonego wina z bulionem parmezan

Truflowe Risotto z czerwonego wina z bulionem parmezan
Truflowe Risotto z czerwonego wina z parmezanem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 5,38 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1166 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz masło, verjus, pinot noir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Homar w bulionie z trawy cytrynowej z truflami Shiitake, Krewetki i Truflowana kasza z marokańskim bulionem Chorizo, oraz A-Maize-Ing Grace: Risotto z czerwoną papryką, kukurydzą i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj por, koper włoski, cebulę i czosnek. Mieszaj, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
3
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, aż zacznie brązowieć na dnie patelni, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać skórki serowe, tymianek i natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, przykryć, i gotować 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Odkształć, odrzucając ciała stałe w sitku. Odstawić bulion do rondla. Gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 filiżanki, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przed użyciem przepłukać, ubijając, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Pierwsze 5 składników umieścić w podwójnej warstwie gazowej; zebrać końce. Związać mocno sznurkiem kuchennym; wykończyć nadmiar tkaniny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2
Przynieś buliony z kurczaka i wołowiny na wolnym ogniu w średnim rondlu. Przykryć i ogrzać. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj wiązkę ziół, cebulę i czosnek. Gotować, aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać ryż i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Dodaj wino; zwiększ ciepło do wysokiej. Gotować do prawie suchego, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj ciepłą mieszankę bulionu 1 szklanka na raz, pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego i często mieszając, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Dodaj masło truflowe, verjus, pietruszka, i szczypiorek. Mieszaj do rozpuszczenia masła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel risotto między miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
VerjusVerjus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wlać 1/4 szklanki ciepłego bulionu parmezan wokół risotto w każdej misce i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż carnaroli lub arborioryż carnaroli lub arborio23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa11 funt cukinii,cały czarny pieprzcały czarny pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 patyczek) masło(1 patyczek) masło1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaMasło z białej trufli można znaleźć w sklepach specjalistycznych, na rynkach włoskich i online w cooking.comMasło z białej trufli można znaleźć w sklepach specjalistycznych, na rynkach włoskich i online w cooking.com1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento170Orzechy dowolne (posiekane)masło z białej truflimasło z białej trufli1małecebula kopru włoskiego posiekanacebula kopru włoskiego posiekana11 funt cukinii,bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży szczypiorekmielony świeży szczypiorek1głowyczosnek, przekrojony o połowę w poprzekczosnek, przekrojony o połowę w poprzek1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1małepor (tylko biała część), posiekanypor (tylko biała część), posiekany4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka1cebula posiekanacebula posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula mielonacebula mielona680Orzechy dowolne (posiekane)Parmezan, podzielony na 2-3-calowe kwadratyParmezan, podzielony na 2-3-calowe kwadraty2gałązki świeżej pietruszkigałązki świeżej pietruszki2gałązki świeżej włoskiej pietruszkigałązki świeżej włoskiej pietruszki2(zima)mielona świeża pietruszka włoskamielona świeża pietruszka włoska4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPinot NoirPinot Noir2gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku4gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku11 funt cukinii,Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)czerwony lub biały verjus lub 1 łyżka czerwonego lub białego octu winnegoczerwony lub biały verjus lub 1 łyżka czerwonego lub białego octu winnego2Średnia żółta cebula, posiekana(o) woda(o) woda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn