Trufle Migdałowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj trufli migdałowych. Jedna porcja zawiera 736 kalorii, 11g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 3 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka likieru migdałowego, blanszowane migdały, półsłodka czekolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Trufle Migdałowe, Trufle czekoladowo-migdałowe, oraz Trufle Czekoladowo-Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krem zagotować na średnim ogniu w małym rondlu.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę.
Odstawić 5 minut. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka. Wymieszać z likierem.
Przenieść do miski, przykryć, i przechowywać w lodówce 2 godziny lub aż mieszanina jest schłodzona.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Migdały umieścić w jednej warstwie na płytkiej patelni.
Piec, mieszając od czasu do czasu, 6 do 8 minut lub aż lekko tosty i pachnące.
Przenieść na talerz; fajne. Drobno posiekać i odstawić.
Upuść schłodzoną mieszaninę czekolady przez zaokrąglone łyżeczki do herbaty na wyłożoną woskiem tacę. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Wyjmij z lodówki i, pracując szybko, użyj rąk, aby uformować czekoladę w kulki. Powrót do tacy i przechowywać w lodówce 30 minut.
Tocz każdą kulkę w zarezerwowanych migdałach, aby pokryć.
Umieścić trufle na tacy i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut lub do 3 dni.
Podawać w temperaturze pokojowej.