Trufle Czekoladowe
Trufle czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 60 i kosztuje 30 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, Likier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 33 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Brown Butter White Chocolate-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle, Matcha Chocolate Truffles - mała Księga czekolady wegańskiej wróżki, oraz Łatwe Trufle czekoladowe zanurzone w białej czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Czekoladki drobno posiekać ostrym nożem.
Umieść je w żaroodpornej misce do mieszania.
Rozgrzej krem w małym rondlu, aż się zagotuje. Wyłączyć ogień i pozostawić krem na 20 sekund.
Śmietanę przelać przez drobno oczkowane sito do miski z czekoladą. Trzepaczką powoli mieszaj śmietanę i czekoladki, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Ubij likier o smaku pomarańczowym, jeśli używasz, kawę i wanilię. Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Z 2 łyżeczkami, łyżką okrągłych kulek mieszaniny czekolady na blasze wyłożonej pergaminem.
Tocz każdą kulkę czekolady w dłoniach, aby z grubsza była okrągła.
Rolki w cukrze cukierniczym, kakao w proszku, lub obu. Będą one przechowywać w lodówce przez kilka tygodni, ale służyć im w temperaturze pokojowej.