Trufle Amaretto
Trufle Amaretto mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz amaretto, miód, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Trufle Śmietankowe Amaretto, Amaretto Pecan Ciastko Ciasto Trufle, oraz Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 5 oz czekolady i masła w dość dużej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski. Mikrofalowej przy 50% mocy, mieszając co 30 sekund, aż do uzyskania gładkiej i creamy.In miarka Bezpieczna w kuchence mikrofalowej, połącz śmietanę z miodem. Kuchenka mikrofalowa na wysoki przez około 40 sekund lub do gotować wokół krawędzi.
Do roztopionej czekolady wlać gorącą śmietanę i wymieszać, aż będzie gładka. Zamieszaj w Amaretto.Schłodzić przez co najmniej jedną godzinę lub do momentu, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby czerpać.Gdy mieszanina jest gęsta, użyj czubatej łyżeczki, aby zebrać czekoladę i uformować niechlujne kulki. W tym momencie nie będą idealnie ukształtowane.
Umieść niechlujne kulki na woskowanej tacy wyłożonej papierem i schłodzić, aż będą twarde. Kiedy firma, ponownie kształt kulki z dłoni tak, że są ładnie zaokrąglone.
Przenieść do zamrażarki i przechowywać pod przykryciem do zamrożenia.Gdy centra czekolady są zamrożone, stopić czekoladę do zanurzania (lub temperować zwykłą posiekaną czekoladę za pomocą metody mikrofalowej). Zamrożone kulki zanurz w roztopionej czekoladzie i wyciągnij je z czekolady dwoma widelcami.
Niech pozostała czekolada uruchomić z powrotem do miski. Ustaw na tacy wyłożonej papierem woskowym lub kilka wyłożonych talerzy.
Schłodzić, aż powłoka będzie jędrna.