Tropical Taro, Mleko Kokosowe Vichyssoise

Tropical Taro, Mleko Kokosowe Vichyssoise
Tropical Taro, mleko kokosowe Vichyssoise może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń taro, liście kolendry, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Laing (pikantna wieprzowina, krewetki, liście taro i gulasz z mleka kokosowego), Jak gotować: Laing (pikantna wieprzowina, krewetki, liście taro i gulasz z mleka kokosowego), oraz Kokosowe zapiekane Taro z orzechami Macadamia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Noszenie rękawiczek jeśli jesteś wrażliwy, całkowicie obierz taro. Następnie połów go wzdłuż i pokrój na 3/4-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Korzeń TaroKorzeń Taro
2
Dodaj kostki do dużej miski i przykryj je zimną wodą i pozwól im moczyć około 30 minut, aby usunąć część skrobi (opcjonalnie).Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
3
Dodaj taro do dużego garnka z osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Parboil taro aż dopiero zaczyna mięknąć. Około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Korzeń TaroKorzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić taro, zwracając go do miski.Podczas taro jest jeszcze ciepły mżnąć syrop kokosowy nad nim i dodać sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszać, aby uzyskać taro całkowicie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KokosKokos
SyropSyrop
Korzeń TaroKorzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać taro do maślanego naczynia do pieczenia. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Korzeń TaroKorzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec w rozgrzanym piekarniku około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia uncovered.In duża patelnia saute roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Pory i cebulę podsmażyć szczyptą soli. Gotować do półprzezroczystego, ale jeszcze nie zabarwionego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
PorPor
SólSól
9
Dodać ugotowane taro na patelnię wraz z bulionem z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie wyłączyć ciepło, pozwalając mieszaninie nieco ostygnąć.Pracując partiami, puree mieszaninę w robocie kuchennym lub blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Korzeń TaroKorzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
10
Dodać mleko kokosowe i curry. Uruchamianie maszyny aż do całkowitego gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Curry W ProszkuCurry W Proszku
11
Wlać puree zupę do dużej przykrytej miski lub turen i dostosować konsystencję z nieco więcej bulionu w razie potrzeby. Dostosuj przyprawę. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż dobrze schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
StadoStado
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Udekoruj kolendrą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn