Tropical Taro, mleko kokosowe Vichyssoise może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń taro, liście kolendry, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Laing (pikantna wieprzowina, krewetki, liście taro i gulasz z mleka kokosowego), Jak gotować: Laing (pikantna wieprzowina, krewetki, liście taro i gulasz z mleka kokosowego), oraz Kokosowe zapiekane Taro z orzechami Macadamia dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Noszenie rękawiczek jeśli jesteś wrażliwy, całkowicie obierz taro. Następnie połów go wzdłuż i pokrój na 3/4-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Korzeń Taro
2
Dodaj kostki do dużej miski i przykryj je zimną wodą i pozwól im moczyć około 30 minut, aby usunąć część skrobi (opcjonalnie).Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
Piekarnik
3
Dodaj taro do dużego garnka z osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Parboil taro aż dopiero zaczyna mięknąć. Około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Korzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Odcedzić taro, zwracając go do miski.Podczas taro jest jeszcze ciepły mżnąć syrop kokosowy nad nim i dodać sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszać, aby uzyskać taro całkowicie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kokos
Syrop
Korzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać taro do maślanego naczynia do pieczenia. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Korzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
6
Piec w rozgrzanym piekarniku około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia uncovered.In duża patelnia saute roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Pory i cebulę podsmażyć szczyptą soli. Gotować do półprzezroczystego, ale jeszcze nie zabarwionego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Por
Sól
9
Dodać ugotowane taro na patelnię wraz z bulionem z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie wyłączyć ciepło, pozwalając mieszaninie nieco ostygnąć.Pracując partiami, puree mieszaninę w robocie kuchennym lub blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Korzeń Taro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Patelnia
10
Dodać mleko kokosowe i curry. Uruchamianie maszyny aż do całkowitego gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Curry W Proszku
11
Wlać puree zupę do dużej przykrytej miski lub turen i dostosować konsystencję z nieco więcej bulionu w razie potrzeby. Dostosuj przyprawę. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż dobrze schłodzone.