Tres Leches ciasto z malinami
Tres Leches ciasto z malinami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 8G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie Południowoamerykańskie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake), oraz Tres Leches Ciasto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350; umieść stojak na środku piekarnika. Masło i mąka 9-in.- szeroka patelnia na ciasto (co najmniej 2 w. Głębokie) ze zdejmowaną obręczą; odstawić.
Zrób ciasto: wybierz dużą miskę ze stali nierdzewnej (o pojemności co najmniej 10 filiżanek), która może wygodnie zagnieżdżać się w dużym garnku. Napełnij garnek do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu, a następnie zmniejsz ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. W misce, połączyć jajka i cukier. Ustaw miskę nad wodą; z ręcznym mikserem, ubić jajka i cukier z dużą prędkością, aż blady i wystarczająco gruby, aby spaść z łyżki w szerokiej wstążce, o 10 protokół.
Wyjąć miskę z ognia. Mąkę wstrząsnąć przez sito na mieszaninie jaj i złożyć delikatnie.
Dodaj roztopione masło i delikatnie złóż, aż nie pozostaną smugi. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec na środku stojaka, aż ciasto jest równomiernie rumiane, po prostu zaczyna ciągnąć z boków patelni, i sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknął w centrum, o 40 protokół. Ustaw patelnię na stojaku chłodzącym i pozostaw do ostygnięcia co najmniej 10 minut. Wsadź cienki nóż między patelnię a obręcz.
Usuń obręcz i niech ciasto ostygnie całkowicie.
Zrobić sos tres leches: w dużym garnku (co najmniej 6-qt. pojemność) na dużym ogniu, połączyć mleko kozie, cukier, syrop kukurydziany i laskę cynamonu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Wymieszaj mieszaninę sody oczyszczonej (sos się spieni) i zmniejsz ciepło do średniego. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmieni kolor karmelu i zmniejsza się do 3/4 szklanki, 10 do 12 minut.
SOS wyjąć z ognia; wyrzucić laskę cynamonu i wymieszać ze skondensowanym mlekiem i śmietaną. Użyj ciepłego (patrz UWAGI).
Długim, ząbkowanym nożem przeciąć ciasto na pół poziomo. Pozostaw dolną połowę na dnie patelni tortowej. Podnieś górę ciasta i ustaw, ściąć bok w dół, na płaskim talerzu.
Umieścić dno ciasta (z podstawą patelni) na stojaku z drutu ustawionego na obramowanej blasze do pieczenia. Poke dno ciasto na całym wykałaczką, uważając, aby nie szturchnąć całą drogę. Powoli łyżka wystarczająco ciepłego sosu tres leches (około 1 szklanki) na dnie ciasta, aby dobrze się nasycić, ale nie powodować wycieku.
Odstawić do ostygnięcia, o 10 protokół.
Zrobić nadzienie: kilka malin rezerwować, aby przejść na wierzch ciasta, a następnie umieścić pozostałe owoce w misce i delikatnie wymieszać z granulowanym cukrem. Odstawić. W schłodzonej misce użyj miksera do ubijania śmietany, aż uzyska miękkie szczyty i będzie wystarczająco gęsta, aby się rozłożyć.
Dodać wanilię i cukier puder; dobrze wymieszać.
Miarka około 1 1/3 szklanki bitej śmietany na dnie ciasta i rozprowadzić poziom do krawędzi. Kropki z cukrowymi malinami, spychając je na śmietanę. Starannie Ustaw górę ciasta, przyciąć bok w dół, na dole ciasta i starannie wyrównać. Wierzch wykałaczką jak wcześniej, następnie powoli łyżka około 1 szklanki sosu tres leches równomiernie na wierzchu ciasta, aby dobrze się nasycić. Gładko zamrozić wierzch i boki ciasta z pozostałą bitą śmietaną; przełożyć na czysty talerz do serwowania. Przykryć ciasto bez dotykania (odwrócić dużą miskę nad nim) i schłodzić co najmniej 2 godziny. Maliny przykryć i schłodzić, jeśli są trzymane dłużej niż 2 godziny. Przykryć i schłodzić pozostały sos tres leches.
Odkryj ciasto i udekoruj zarezerwowanymi malinami.
Podawać z pozostałym sosem tres leches.