Tradycyjne Kimchi Z Kapusty Napa

Tradycyjne Kimchi Z Kapusty Napa

Instrukcje

1
Połączyć czosnek, imbir, i sos rybny lub krewetki w robocie kuchennym lub blendera, aż drobno mielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
W dużej misce połącz rzodkiewkę, zieloną cebulę, ziele musztardy, mieszankę czosnku, chili w proszku, 1 łyżkę soli i opcjonalny cukier. Wrzucić delikatnie, ale dokładnie. (W przypadku mieszania z rękami należy nosić gumowe rękawice, aby uniknąć poparzenia chili.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Kapustę wyjąć z wody i dokładnie spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Kapustę odcedzić w durszlaku, wyciskając jak najwięcej wody z liści. Weź kapustę i nadziewaj mieszankę rzodkiewki między liśćmi, pracując od zewnątrz, zaczynając od największego liścia do najmniejszego. Nie przesadzaj, ale upewnij się, że mieszanka rzodkiewki odpowiednio wypełnia liście. Gdy cała kapusta jest nadziewana, weź jeden z większych liści i zawiń szczelnie wokół reszty kapusty. Podziel kapustę na 4 (1-litrowe) słoiki lub 1-litrowy słoik, mocno naciskając, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Odstawić na 2 do 3 dni w chłodnym miejscu przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Wyjmij kimchi ze słoika i pokrój na kawałki o długości 1 cala. Jeśli podasz kimchi przed fermentacją, posyp odrobiną oleju sezamowego i nasion sezamu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
7
Uwaga
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
KimchiKimchi
1
Kimchi will be good enough to eat straight for up to about 3 weeks. After about 4 weeks, once the kimchi gets too fermented to eat by itself, use it to make hot pots, flatcakes, dumplings, or just plain fried rice.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia20
Magazyn