Tosty szparagowo-szpinakowe z serem Fontina
Tosty szparagowo-szpinakowe z serem Fontina wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Jeśli masz pod ręką margarynę, pieprz, bazylia i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest świetne. Spróbuj Chudy gorący szpinak i Karczoch Dip z serem Fontina, Tarta Szparagowa Fontinan, oraz Bruschetta z Fontinanem i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów. Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę.
Dodać szparagi, wodę i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodaj szpinak; gotuj na wolnym ogniu 3 minuty. Wymieszać z bazylią i pieprzem.
Posypać 1 łyżką sera na każdym plasterku tostów; każdy plaster pokroić po przekątnej na pół.
Umieść 4 połówki tostów na każdym z 2 talerzy. Łyżka 1 szklanka mieszanki szparagów na każdej porcji.