Tosty francuskie z nadzieniem
Tosty francuskie z nadzieniem mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 5 porcji, każda zawiera 748 kalorii , 33 g białka i 41 g tłuszczu . Za 1,68 dolara za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga chleba, cukru, margaryny i sera ricotta. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Niewielu osobom naprawdę podobało się to amerykańskie danie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to Tosty francuskie z nadzieniem z banana i serka śmietankowego , Tosty francuskie z nadzieniem z nutelli i Tosty francuskie z nadzieniem z rogalika z borówkami i boczkiem .
Instrukcje
Wymieszaj ser ricotta, cukier, skórkę pomarańczową i cytrynową w średniej misce. Przykryj i odstaw. Ubij jajka i mleko w szerokiej, płaskiej misce. W dużym rondlu lub patelni rozpuść margarynę na średnim ogniu. Zanurz każdy kawałek chleba w mieszance jajecznej na krótko z każdej strony.
Umieść w rondlu i gotuj, aż zbrązowieje z każdej strony. Nałóż około 2 łyżek mieszanki ricotty na 5 kawałków tostów francuskich i rozsmaruj.
Pozostałe 5 kromek tostów połóż na wierzchu mieszanki.