Tosty chleb kukurydziany z brukselką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj tosty z chleba kukurydzianego z brukselką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów Południowej żywności. Jeśli masz pod ręką miód, jajka, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Dressing do chleba kukurydzianego z brukselką, Brukselka Haszysz, oraz Brukselka Z Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 9-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia. W dużej misce ubić mąkę z mąką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli. W średniej misce ubijamy jajka do wymieszania, następnie ubijamy mleko, masło i miód. Używając gumowej szpatułki, lekko wymieszaj mokre składniki na sucho; mieszaj, aż się zmieszasz. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 25 minut, lub do momentu, gdy chleb kukurydziany wróci po lekkim naciśnięciu.
Przenieść chleb kukurydziany do stojaka do ostygnięcia.
Połowę chleba kukurydzianego pokroić w 3/4-calową kostkę. Owinąć pozostały chleb kukurydziany i rezerwy do innego użytku.
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować brukselkę, aż będzie chrupiąca-miękka, o 3 protokół.
Odcedzić i pokroić wzdłuż 1/3 cala grubości.
W dużej patelni nonstick, podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk.
Dodaj kostki chleba kukurydzianego, posypać pokruszonym pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż rumiane na całym, o 30 sekund na stronie.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni.
Dodać brukselkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż gorące, o 1 minutę. Doprawić solą i czarnym pieprzem i delikatnie wymieszać z chlebem kukurydzianym.
Przełożyć mieszankę na talerz; podawać.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Kuźnia Piwnice Classique Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Kuźnia Piwnic Classique Riesling]()
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.