Tost pomarańczowy
Przygotowanie tostu pomarańczowego zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 241 kalorii , 5 g białka i 10 g tłuszczu . Za 32 centy za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis jest dla 12 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką chleb, cukier puder, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to: Sałatka z awokado i pomarańczą z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , Pomarańczowa Rava Kesari - Semolina Halwa o smaku pomarańczowym - Navratri Naivedyam oraz Tost z awokado z karmelizowaną słodką cebulą, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szczypiorkiem i kwiatami szczypiorku .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj masło, cukier i skórkę pomarańczową.
Posmaruj chleb z obu stron i przekrój go na pół po skosie.
Umieścić na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut. Obrócić kromki; piec jeszcze 7 minut (uważnie obserwować).