Toskańska Zupa pomidorowo-chlebowa-Pappa al Pomodoro

Toskańska Zupa pomidorowo-chlebowa-Pappan al Pomodoro może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz liście bazylii, ząbki czosnku, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Chlebowo-pomidorowa (pappan Al Pomodoro), La pappan al pomodoro-pomidorowa zupa chlebowa, oraz Pappan Al Pomodoro (zupa Chlebowo-pomidorowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Duży szeroki garnek zalać oliwą z oliwek na średnim ogniu i dodać cebulę. Doprawić solą i pokruszonym czerwonym pieprzem, do smaku i gotować, aż cebula będzie miękka i bardzo aromatyczna, około 8 do 10 minut. Wrzucić czosnek i gotować przez 2 do 3 więcej minut.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Wymieszać pomidory, doprawić solą, do smaku i gotować, aż pomidory będą naprawdę miękkie i soczyste, około 12 do 15 minut. Wrzucić całe liście bazylii.
Pracując partiami, ostrożnie puree pomidory w blenderze*. Przecier pomidorowy wrzucić do garnka i dodać sok pomidorowy oraz chleb. Gotować zupę na średnim ogniu, aż chleb całkowicie stracił swój kształt i zupa jest naprawdę gruba, o 20 protokół. Posmakuj zupy i w razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Zupę kadzi do miski i podawać udekorowane startym serem, bazyliową szyfonadą i odrobiną tłustego oleju.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.