Toskańska fasola z tuńczykiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Mieszanka fasoli cannellini, jarmuż, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Toskańska Fasola Z Tuńczykiem, Tuńczyk Toskański, oraz Tuscan Tuna Bruschetta.
Instrukcje
1
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek i posiekaną szałwię i gotować, aż czosnek po prostu zaczyna się brązowy, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Gałązki Rozmarynu
3
Dodać fasolę (w tym płyn z puszek) i 1 szklankę wody. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszona, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Dodać jarmuż i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki, a płyn wygląda kremowo, 8 do 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Jarmuż
5
W międzyczasie w średniej misce wrzucić pomidory, seler, oliwki i pieczoną paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Ciasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu, a następnie smażyć liście szałwii, aż będą chrupiące, 3 do 4 minut; odcedzić na ręcznikach papierowych. Zaparkuj ropę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
7
Połamać tuńczyka na duże kawałki i podzielić między płytkie miski. Łyżka mieszanki fasoli wokół tuńczyka i top z sałatką z oliwek i smażonej szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane
1/2 Gałązki Rozmarynu
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Skropić olejem z szałwii i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek