Tortellini Z Sosem Dyniowym Alfredo
Tortellini z sosem dyniowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 719 kalorii. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, ser tortellini, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tortellini z sosem dyniowym Alfredo, Tortellini z dyni w sosie Alfredo, oraz Patelnia Z Dyni Alfredo Tortellini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj tortellini i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron.
Tymczasem, rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż lekko miękkie, o 2 protokół.
Dodać dynię i gałkę muszkatołową i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać śmietanę i doprowadzić do niskiego wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego; dusić, mieszając, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać z serem i gotować, aż gruby, o 1 więcej minut. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj tortellini na patelni i wrzucić z sosem, dodając niektóre zastrzeżone wody do gotowania poluzować, w razie potrzeby. Podzielić na miseczki i top z więcej sera i pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.