Tortellini Carbonara
Tortellini Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 512 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, cebula, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Tortellini Carbonara, Tortellini Pasta Carbonara, oraz Easy Tortellini Carbonara.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Mieszać w cebuli i szynki i saute przez 5 protokół, lub aż cebula jest przezroczysta.
Wlać pół na pół i ser, często mieszając, aż sos zacznie gęstnieć i bąbelkować. Doprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić.
Napełnij duży garnek wodą i doprowadz do wrzenia.
Dodać tortellini i gotować do pożądanej doneness, lub zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Dodać groszek do gotującego się tortellini w ostatniej minucie gotowania.
Odcedzić wszystko z wody i wrzucić do mieszanki szynki i sosu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.