Tortellini Bolognesi

Tortellini Bolognesi
Tortellini Bolognesi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1016 kalorii, 68g białka, oraz 67 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.93 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz skrawki wołowiny, mielony Indyk, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Tortellini (Tortellini en Brodo), Tortellini i szynka, oraz Tortellini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wołowinę, kości, język, kawałki kurczaka, cebulę, marchewkę i seler umieścić w dużym garnku do zupy, przykryć wodą i doprowadzić prawie do wrzenia, bardzo powoli. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu, zanim mieszanina się zagotuje i pozwól gotować przez 4 godziny, odtłuszczając pianę i nadmiar tłuszczu, który unosi się na powierzchnię. Po 4 godzinach wyjąć z ognia, przecedzić ciecz dwukrotnie, najpierw przez stożkowe sito, a następnie przez gazę i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
WołowinaWołowina
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
GarnekGarnek
2
Nadzienie: w holenderskim piekarniku lub dużym rondlu z grubym dnem, rozgrzać masło i olej, aż się spieni i ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj indyka, cielęcinę i łopatkę wieprzową i gotuj na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie dobrze rumiane i zacznie uwalniać niektóre soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
CielęcinaCielęcina
4
Dodać prosciutto i mortadella i gotować przez 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
ProsciuttoProsciutto
5
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
6
Umieścić w robocie kuchennym i wymieszać do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Dodać jajko i Parmigiano-Reggiano i dobrze wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać co najmniej 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
JajkoJajko
8
Makaron: Kopiec 3 1/2 szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
BazaBaza
10
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
11
Rolka lub kształt według potrzeb.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1
Przygotowane ciasto makaronowe pokroić na 3 równe porcje. Za pomocą maszyny do makaronu rozwałkuj makaron do najcieńszego Ustawienia, a następnie pokrój arkusze na 2-calowe kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
MakaronyMakarony
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
2
Umieść 1 łyżeczkę tortellini napełniania w środku każdego 2-calowego kwadratu. Złóż przeciwległe rogi razem, tworząc trójkąt i mocno dociśnij krawędzie, aby je uszczelnić. Połącz długie punkty trójkąta i połącz mocno naciskając palcem. Kontynuuj napełnianie i kształtowanie tortellini, aż wszystkie makarony i nadzienie zostaną użyte. Ustaw tortellini na tacy z prześcieradłem, przykrytej czystym, wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
MakaronyMakarony
3
Zagotować przygotowane brodo i doprawić solą i pieprzem. Upuść tortellini do brodo i gotować do miękkości, o 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
4
Tortellini wyjąć z brodo łyżką szczelinową i podzielić na 10 do 12 podgrzewanych misek makaronu. Łyżka trochę brodo do każdej miski i podawać natychmiast, posypane świeżo startego Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeskrawki wołowinyskrawki wołowiny454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgejęzyk wołowy pokrojony na 4 lub 5 sztukjęzyk wołowy pokrojony na 4 lub 5 sztuk1marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1żebrożeberko selera grubo posiekaneżeberko selera grubo posiekane2kgskura duszona, pokrojona na 6 sztukkura duszona, pokrojona na 6 sztuk1jajko, pobitejajko, pobite4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełopatka wieprzowa mielonałopatka wieprzowa mielona227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeIndyk mielonyIndyk mielony227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemortadella, drobno pokrojona w kostkęmortadella, drobno pokrojona w kostkę0Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweParmigiano-Reggiano, tartyParmigiano-Reggiano, tarty227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeprosciutto, drobno pokrojone w kostkęprosciutto, drobno pokrojone w kostkę12krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusłodkie masłosłodkie masło454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekości wołowe lub cielęcekości wołowe lub cielęce9Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn