Tortelli Ziemniaczane
Ziemniaczany Tortelli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 755 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz niebieloną mąkę, jajka, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli), Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli, oraz Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami).
Instrukcje
Gotować ziemniaki przez około 40 minut.
W misce zmiażdżyć ziemniaki maserem, aż będą gładkie.
Dodaj 1/2 szklanki sera, 1/2 szklanki szczypiorku, jajka i gałkę muszkatołową, i dobrze wymieszać.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Za pomocą wałka do makaronu rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia i pokrój na 4-calowe kwadraty.
Umieść 1 łyżkę mieszanki ziemniaków na środku każdego kwadratu. Złóż przeciwległe rogi każdego kwadratu razem i mocno naciśnij, aby uszczelnić i utworzyć trójkąt. Połącz przeciwległe punkty trójkąta i mocno naciśnij, aby stopić. Kontynuuj, aż cały makaron zostanie nadziewany i uformowany w tortelli. Wrzucić makaron do wrzącej wody i gotować do miękkości, o 6 do 7 protokół.
W międzyczasie roztopić masło w 12 do 14-calowej patelni saute i kontynuować gotowanie, aż zaczniesz widzieć ślady złotobrązowego koloru (noisette), pojawiające się w najcieńszej cieczy masła.
Dodaj liście szałwii i usuń z ognia.
Dodać sok z cytryny i odstawić.
Tortelli dobrze odsączyć, delikatnie wlać do patelni saute i powrócić do ciepła.
Dodać pozostały szczypiorek i ser, wrzucić do herbu i od razu podawać.
Kopiec 3 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić studnię w środku mąki, dodać jajka. Za pomocą widelca ubijaj jajka i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni. Gdy włączysz jajka, wciśnij mąkę, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda niechlujnie). Ciasto zbierze się w kudłatej masie, gdy włoży się około połowy mąki.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, przede wszystkim za pomocą dłoni.
Dodaj więcej mąki, w krokach 1/2 szklanki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie. Gdy ciasto stanie się spójną masą, wyjmij ciasto z deski i zeskrobaj resztki suchych kawałków. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę mąką. Owinąć ciasto w folię i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Zwijaj i formuj zgodnie z potrzebami.
Uwaga: nie pomijaj ugniatania lub spoczynkowej części tego przepisu, są one niezbędne do lekkiego makaronu.