Roztopione ciasto czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego
Jeśli 1,72 zł za porcję spada w budżecie, roztopione ciasto czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego może być wybitny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, cukiernicy ' cukier, kremowe masło orzechowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Niesamowite Ciasto Orzechowo-Czekoladowe, Ciasto Czekoladowe Z Masłem Orzechowym, oraz Ciasto Czekoladowe Z Masłem Orzechowym.
Instrukcje
Posmaruj cztery 6-uncjowe ramekiny roztopionym masłem. W małej misce ubić kakao w proszku z 1 łyżką mąki; ramekiny odkurzyć mieszanką kakaową, wyjmując nadmiar.
Przełożyć ramekiny na solidną blachę do pieczenia.
W średnim rondlu roztopić 1 patyczek masła z czekoladą na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
W misce wymieszać masło orzechowe z 1 łyżką cukru cukierniczego i pozostałą 1 łyżką masła.
W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić granulowany cukier z jajkami i solą na średniej prędkości, aż gruby i bladożółty, 3 minuty. Używając gumowej szpatułki, złóż roztopioną czekoladę, aż nie pozostaną żadne smugi. Złożyć w 1/4 szklanki mąki.
Łyżka dwie trzecie ciasta do przygotowanych ramekins, a następnie łyżką mieszaniny masła orzechowego na wierzchu. Przykryć pozostałą czekoladą.
Piec w środku piekarnika przez 16 minut, aż szczyty zostaną popękane, ale centra nadal są lekko jiggly.
Przenieść ramekins do stojaka i ostudzić przez 5 do 8 protokół.
Uruchom końcówkę małego noża wokół każdego ciasta, aby poluzować. Odwróć małą płytkę nad każdym ciastem i, używając uchwytów do garnków, Odwróć ponownie. Ostrożnie zdejmij ramekiny. Ciepłe ciasta odkurzyć cukrem cukierniczym i podawać natychmiast.