Torta de Elotes (tort kukurydziany)
Jeśli 1,53 zł za porcję spada w budżecie, Torta de Elotes (kukurydziany tort) może być niesamowity bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 339 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, crema, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Mexican Street Corn (Elotes), Torta de Higos (tort figowy), oraz MIRACLE WHIP grillowana kukurydza (Elotes) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia sprayem do pieczenia.
Przeciąć każdą kolbę na pół w poprzek. Stań kolbę w pozycji pionowej, opierając cięty koniec na desce do krojenia, talerzu do ciasta lub dużej płytkiej misce do mieszania. Nożem szefa kuchni odetnij ziarna, obracając kolbę w trakcie jazdy. Wyrzucić kolbę. Powtórz z pozostałymi kolbami.
Pulsuj kukurydzę w robocie kuchennym, aż zmieni się w miazgę-jeśli masz mały robot kuchenny, zrób to w dwóch partiach-i przenieś do dużej miski do mieszania. Pulse hominy w robocie kuchennym, aż zamienia się w gładką pastę i dodać go do miąższu kukurydzianego.
Wymieszać kukurydzę i hominy, następnie dodać śmietanę, ser, cukier, jajka, masło, proszek do pieczenia i sól; mieszać aż do całkowitego połączenia.
Zeskrobać ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec, aż Torta jest ustawiony i boki odciągnąć lekko od naczynia do pieczenia, 60 do 75 minut. Cool torta w patelni ustawiony na stojaku chłodzącym, około 1 godziny. Torta może być podawana na ciepło lub w temperaturze pokojowej.