Tort Wróżka-klucz ciasto limonkowe z bezą
Ciasto Fairy-Key ciasto limonkowe z bezą może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 652 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynoszą Ci pomidory w puszkach. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Ciasto Bezowe Z Limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiażdżyć ciastka piernikowe. Polecam umieścić je w torbie, przykryć ręcznikiem do herbaty i zmiażdżyć wałkiem do ciasta (lub butelką wina!). Zmiażdżyć je tak małe, jak można być jedno, jak mniejsze, tym lepiej.
Roztopić masło na patelni na płycie kuchennej i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Lekko wcisnąć tę mieszaninę do średniej wielkości puszki. Włóż do lodówki, aby schłodzić i utwardzić (około 30 minut do godziny)
Skórka i sok z 8 limonek.
Wlej sok z limonki do dużej miski i dodaj śmietanę oraz mleko skondensowane.
Trzepaczka przez 1-2 minuty.
Sprawdź, czy baza utwardziła się i nie jest łuszcząca, a następnie wlej kremową mieszankę do bazy biszkoptowej.
Chill in the lodówka for one to two hoursNB If you are having a dinner party it is okay to make this the night before and leave it in the lodówka overnight. Przykryj folią, aby zapobiec przenikaniu przez lodówkę zapachu. Następnie można ułożyć bezę i piec tuż przed przyjazdem Gości.
Rozgrzej piekarnik do 190C.
Białka włóż do bardzo czystej miski (bez oleju i żółtka - jest to ważne, ponieważ beza nie dostanie wystarczającej ilości powietrza).
Ubijaj, aż gdy wyciągniesz trzepaczkę, białka utworzą sztywny szczyt.
Wymieszać z cukrem pudrem, wanilią i solą.
Ubijać delikatnie, aż mieszanina stanie się błyszcząca.
Rozłóż bezę na kluczowym cieście limonkowym. Możesz obracać go za pomocą noża do palety lub widelca, aby tworzyć wzory i szczyty.
Włóż widelec do skrętu bezy i podciągnij.
Piec w piekarniku przez 10 min. Szczyty powinny stać się brązowo złote, a koryta powinny być białe.
Poczekaj, aż ostygnie, aby służyć, chociaż nie jest to zasada.Pożeracz z przyjaciółmi i bliskimi x