Czekoladowo-Orzechowy tort weselny może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 806 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Ślub. Mieszanka sody oczyszczonej, likier o smaku orzechów laskowych, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort weselny z białej czekolady i cytryny, Tort weselny pokryty fondantem z malinami i czekoladą, oraz Tort weselny pokryty fondantem z malinami i czekoladą dla podobnych receptur.
W średniej misce przesiać mąkę z proszkiem kakaowym, sodą oczyszczoną i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło na średniej prędkości, aż kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
O Cukrze Cukierniczym
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodać cukier i wanilię i ubić, aż będzie puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zeskrobać bok i dno miski. Przy niskiej prędkości ubijaj suche składniki w 3 partiach, na przemian z maślanką.
Uruchom końcówkę noża do parowania wokół boku ciasta. Ustaw duży arkusz ciastek lub deskę do krojenia na górze i odwróć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
Zdjąć patelnię i obrać papier z ciasta. Używając 6-calowej tektury falistej jako szablonu, Wytnij trzy 6-calowe okrągłe ciasto tak blisko siebie, jak to możliwe. Używając 4-calowego okrągłego kartonowego szablonu, Wytnij 2 rundy ciasta; używając 2-calowego szablonu, Wytnij 2 rundy z pozostałego ciasta.
Używając miksera elektrycznego, ubić nadzienie czekoladowe, aż lekko blednie i sztywne, około 1 minuty. Ustaw jedną 6-calową okrągłą tortownicę na 6 1/2 cala tekturowej okrągłej i lekko posmaruj likierem z orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy
Posypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
15
Rozłóż 1/4 szklanki nadzienia czekoladowego na górze i przykryj kolejną 6-calową okrągłą tortownicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Posmaruj likierem z orzechów laskowych i rozprowadź kolejne 1/4 szklanki czekoladowego nadzienia na wierzchu. Przykryć ostatnią 6-calową okrągłą tortownicą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy
Posypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
17
Ustaw jeden 4-calowy Okrągły tort na 4-calowym tekturowym szablonie i pędzel z likierem orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy
18
Rozłóż na wierzchu 3 łyżki nadzienia czekoladowego i przykryj drugą 4-calową okrągłą tortownicą; odstaw na bok. Ustaw jeden 2-calowy okrągły placek na 2-calowym szablonie i posmaruj likierem orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy
Posypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
19
Rozłóż 2 łyżki nadzienia czekoladowego na wierzchu i przykryj drugą okrągłą tortownicą. Przechowywać w lodówce wszystkie 3 warstwy ciasta do dokładnie schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
20
Napełnij torebkę z ciastem wyposażoną w końcówkę Gwiazdy o średnicy 1/2 cala 1 filiżanką maślanego kremu waniliowego. Wrzuć do środka leniwej Zuzi małą porcję maślanego kremu i zakotwicz na nim 6-calowy tort. Wymieszaj krem z masłem wokół ciasta, aby wypełnić luki między warstwami. Za pomocą dużej szpatułki przesuniętej rozprowadzić bardzo cienką warstwę maślanego kremu na całym cieście. Ostrożnie podnieś ciasto z leniwej Susan i przechowywać w lodówce, aby ustawić lukier, o 10 protokół. Wypełnij między warstwami i zamrozić 4-calowe i 2-calowe ciasta warstwowe.
Powrót 6-calowe ciasto do leniwej Zuzi i mrozu z 1 szklanką maślanego. Uruchom dużą szpatułkę offsetową pod gorącą wodą, wytrzyj do sucha i użyj jej, aby rozprowadzić lukier z boku ciasta w gładkiej, równej warstwie. Włóż plastikową słomkę na środek ciasta i przyciąć słomkę równo z ciastem. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny. Mróz 4-calowe ciasto z masłem. Włóż plastikową słomkę na środku, pozostawiając ją wystającą. Przechowywać w lodówce do firmy. Mróz 2-calowe ciasto warstwowe z kremem maślanym i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Słomki Do Picia
22
Przenieś 6-calowy tort na talerz ciasta. Wyśrodkuj 4-calowe ciasto na górze, używając słomy do manewrowania ciastem. Wykończenia słomy równo z tortem. Wyśrodkuj 2-calowe ciasto na górze. Napełnij torebkę ciasta pozostałym masłem i nawiń ozdobną obwódkę wokół podstawy każdej warstwy, pokrywając tekturę. Przechowywać w lodówce ciasto do firmy.