Tort Urodzinowy Truskawkowo-Maślany
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu urodzinowego z kremem truskawkowym. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 940 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mleko skondensowane, cukier, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis od Serious Eats ma 91 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Urodzinowy Cytrynowy Z Maślanym Kremem Malinowym, Starlight Żółty tort urodzinowy z czekoladowym maślanym kremem, oraz Tort urodzinowy Funfetti z puszystą czekoladą.
Instrukcje
Na ciasto: lekko płaszcz dwie 9-calowe okrągłe patelnie ciasto z sprayem do pieczenia. Spody wyłożyć papierem do pieczenia i ponownie pokryć sprayem do pieczenia. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól ubić razem w średniej misce; rezerwy.
Połączyć mleko i wanilię w płynnej miarki; rezerwy.
W dużej misce z mikserem elektrycznym lub w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubij białka na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty, około 2 minut. Stopniowo dodawaj 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, o 1 do 2 minut dłużej. Jeśli korzystałeś z miski miksera stojaka, przenieś białka do oddzielnej miski.
Ubij masło i pozostały 1 1/2 szklanki cukru z mocowaniem wiosła na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 2 protokół.
Dodać żółtka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki w trzech dodatkach, na przemian z mieszaniną mleka.
Białka złożyć gumową szpatułką i równomiernie podzielić ciasto między przygotowane Patelnie.
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 20 do 25 minut.
Przenieść ciasta do regałów chłodzących i schłodzić 10 minut w patelniach. Obróć ciasta bezpośrednio na stojaki, odklej i wyrzuć pergamin, a następnie Odwróć, aby szczyty były skierowane do góry. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Do lukier i montaż: w międzyczasie, wymieszać cukier, woda, i syrop kukurydziany w ciężkich dnie średni rondel na średnim ogniu, mieszając, aż cukier rozpuszcza. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 114° na termometr cukierki, 6 do 8 minut.
Podczas gdy syrop wrze, w dużej misce z mikserem elektrycznym lub w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubij białka i sól na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty, od 2 do 3 minut. Mieszając na średniej prędkości, powoli i ostrożnie wlać wrzący syrop do białek. Beat aż Na zewnątrz miski jest chłodny w dotyku i białe są grube i błyszczące, 7 do 10 minut.
Z mikserem na średniej prędkości, dodać masło, jeden kawałek na raz (patrz uwaga powyżej). Kontynuuj bicie, aż będzie lekkie i puszyste, 3 do 5 minut. Złóż odwodnione truskawki.
Ząbkowanym nożem przycinaj około 1/8 cala od wierzchołków ciast, aby uzyskać równą powierzchnię. Następnie pokrój każde ciasto na pół, aby utworzyć 4 równe warstwy.
Umieścić jedną warstwę na naczyniu do serwowania lub podstawce do ciasta i rozprowadzić 1/3 szklanki słodzonego mleka skondensowanego. Powtórzyć z pozostałymi warstwami ciasta i słodzonym mlekiem skondensowanym.
Szpatułką przesuniętą zamrozić boki i wierzch ciasta.