Tort urodzinowy „Skrzynia skarbów”.

Tort urodzinowy „Skrzynia skarbów”.
Tort urodzinowy Treasure Chest to deser na 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 821 kalorii. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na urodziny. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, czekoladę, jagodowe bułeczki z owocami tie-dye i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto ze Skrzyni Skarbów, Ciasto ze Skrzyni Skarbów i Ciasto z Ukrytej Skrzyni Skarbów.

Instrukcje

1
W dwóch partiach przygotuj i upiecz ciasta zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką ciastek o średnicy 13 cali. x 9 cali blachy do pieczenia. Schłodzić przez 10 minut; wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Sztuki Roll-upów Owocowych W Kolorze Jagodowym2 Sztuki Roll-upów Owocowych W Kolorze Jagodowym
Roll-upy Owocowe W Kolorze JagodowymRoll-upy Owocowe W Kolorze Jagodowym
2
W dużej misce utrzyj masło na puszystą masę; ubić czekoladę, wanilię, cukier cukierniczy i mleko w takiej ilości, aby uzyskać płynną konsystencję. Wyśrodkuj jedno ciasto na 16-calowym. x 12 cali deska przykryta; wierzchołek mrozu. Przykryj pozostałym ciastem; posmarować górę i boki ciasta. Metalową szpatułką nałóż gładki lukier przypominający deski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Tektura Falista Pokryta FoliąGruba Tektura Falista Pokryta Folią
Gruba Tektura Falista Pokryta Folią (12 Cali X 7-1/2 Cala)Gruba Tektura Falista Pokryta Folią (12 Cali X 7-1/2 Cala)
Gruba Tektura Falista Pokryta Folią X 7-1/2 Cala)Gruba Tektura Falista Pokryta Folią X 7-1/2 Cala)
Naszyjniki Z CukierkówNaszyjniki Z Cukierków
Cukierkowe Naszyjniki, Czekoladowe Monety W Folii, Cukierkowe Smoczki Lub CukierkiCukierkowe Naszyjniki, Czekoladowe Monety W Folii, Cukierkowe Smoczki Lub Cukierki
Cukierkowe Naszyjniki, Czekoladowe Monety W Folii, Cukierkowe Smoczki Lub CukierkiCukierkowe Naszyjniki, Czekoladowe Monety W Folii, Cukierkowe Smoczki Lub Cukierki
8 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Roztopionej I Schłodzonej8 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Roztopionej I Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W przypadku pokrywy klatki piersiowej włóż 4-calowe. szaszłyki w równych odstępach co 6 cali w jednym długim boku wieczka z tektury falistej. Mroźna górna część pokrywki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Wytnij mały otwór w rogu ciasta lub plastikowej torby; włóż końcówkę gwiazdy nr 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
5
Wytnij brzeg muszli na krawędziach pokrywy i uchwytach z boku klatki piersiowej.
6
Umieść jeden 7-1/2 cala. nabić szpikulec po obu stronach wierzchu ciasta, około 3-1/2 cala od tyłu klatki piersiowej. Umieścić pokrywkę nad ciastem; delikatnie wbij krótkie szaszłyki w ciasto około 1 cala od tyłu klatki piersiowej. Oprzyj pokrywkę na długich patyczkach do szaszłyków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Ułóż cukierki w klatce piersiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
8
Z bułki owocowej wytnij małą dziurkę od klucza; na środku przodu ciasta. Ułóż paski bułek owocowych z przodu i z tyłu klatki piersiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn