Tort Truskawkowy Z Białej Czekolady

Tort Truskawkowy Z Białej Czekolady
Ciasto truskawkowe z białej czekolady wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 77 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier cukierniczy, ekstrakt z wanilii, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Wyznanie #109: kupuję za dużo czekolady ... Tort truskawkowy z Ganache z białej czekolady, Tort Truskawkowy Z Białej Czekolady, oraz Ciasto z musem truskawkowym i białą czekoladą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Nasmaruj dwie 9-calowe okrągłe patelnie na ciasto i ułóż papier woskowany.
3
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Ubij biały cukier, masło i żelatynę razem w osobnej misce, aż będzie puszysta; dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając z każdym dodatkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
żelatynażelatyna
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Mieszaj na przemian mieszaninę mąki, a następnie mleka, do mieszaniny cukru, aby utworzyć gładkie ciasto. Wymieszaj ekstrakt waniliowy i truskawki na ciasto, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
TruskawkiTruskawki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
6
Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami na ciasto.
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka obu ciast wyjdzie czysta, 25 do 30 minut; całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
8
W rondlu na średnim ogniu wymieszać serek śmietankowy, białą czekoladę i ciężką śmietanę do ubijania, aż do połączenia i rozpuszczenia białej czekolady, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Cukier cukierniczy wymieszać z serem śmietankowym, aż powstanie gładki lukier. Pozostawić do ostygnięcia i ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
LukierLukier
10
Na wierzchu jednego ciasta rozprowadzić warstwę lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
11
Drugie ciasto umieścić na wierzchu warstwy lukier. Zamrozić wierzch drugiego ciasta i boki obu ciast pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn