Tort Truskawkowy Z Białej Czekolady
Ciasto truskawkowe z białej czekolady wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 77 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier cukierniczy, ekstrakt z wanilii, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Wyznanie #109: kupuję za dużo czekolady ... Tort truskawkowy z Ganache z białej czekolady, Tort Truskawkowy Z Białej Czekolady, oraz Ciasto z musem truskawkowym i białą czekoladą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Nasmaruj dwie 9-calowe okrągłe patelnie na ciasto i ułóż papier woskowany.
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w misce.
Ubij biały cukier, masło i żelatynę razem w osobnej misce, aż będzie puszysta; dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając z każdym dodatkiem.
Mieszaj na przemian mieszaninę mąki, a następnie mleka, do mieszaniny cukru, aby utworzyć gładkie ciasto. Wymieszaj ekstrakt waniliowy i truskawki na ciasto, aż do połączenia.
Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami na ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka obu ciast wyjdzie czysta, 25 do 30 minut; całkowicie ostudzić.
W rondlu na średnim ogniu wymieszać serek śmietankowy, białą czekoladę i ciężką śmietanę do ubijania, aż do połączenia i rozpuszczenia białej czekolady, około 5 minut.
Cukier cukierniczy wymieszać z serem śmietankowym, aż powstanie gładki lukier. Pozostawić do ostygnięcia i ustawić.
Na wierzchu jednego ciasta rozprowadzić warstwę lukru.
Drugie ciasto umieścić na wierzchu warstwy lukier. Zamrozić wierzch drugiego ciasta i boki obu ciast pozostałym lukrem.