Tort Truskawkowy
Need a deser wegetariański? Ciasto truskawkowe może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 149 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz sól, masło, jajka plus 1 żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort truskawkowy z polewą truskawkową, Tort Truskawkowy, oraz Tort Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. patelnia z masłem. W małej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste, około 3 minut.
Dodaj jajka, żółtko i wanilię.
Dodaj 1/2 suchych składników, a następnie mleko.
Dodaj pozostałe suche składniki, a następnie śmietanę, ubijając aż do połączenia. Złóż truskawki na ciasto za pomocą szpatułki.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i gładką górę.
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, około 50 do 60 minut.
Pozwól ostudzić 15 minut, a następnie przejdź do stojaka z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
Podawać, udekorować dodatkowymi truskawkami lub bitą śmietaną w razie potrzeby. Resztki ciasta można przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.