Tort lodowy w szachownicę
Ciasto lodowe w szachownicę zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 449 kalorii , 6 g białka i 24 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 62 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Jeśli masz masło, lody czekoladowe, lody waniliowe i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Będzie hitem na Twoim letnim wydarzeniu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Jak zrobić lody bez maszynki do lodów , Tort lodowy Banana Split Sundae i Tort mus lodowy cytrynowy .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj okruchy ciasteczek, cukier i masło; odłóż 1 szklankę na wierzch. Wciśnij pozostałą mieszankę okruchów na dno i 1-1/2 cala w górę boków nieposmarowanej 10-calowej formy sprężynowej.
Nałóż łyżką stołową 1-3/4 szklanki lodów waniliowych na brzeg patelni; spłaszcz i wygładź szpatułką do pierścienia o szerokości 1-1/2 cala. Nałóż łyżką stołową 1 szklankę lodów czekoladowych obok pierścienia waniliowego; spłaszcz i wygładź szpatułką do pierścienia o szerokości 1-1/2 cala. Napełnij środek 1/4 szklanki lodów waniliowych. Zamroź na 30 minut.
Nałóż łyżką stołową 1-3/4 szklanki lodów czekoladowych na lody waniliowe wokół krawędzi patelni; wygładź szpatułką do pierścienia o szerokości 1-1/2 cala. Nałóż łyżką stołową 1 szklankę lodów waniliowych obok pierścienia czekoladowego; wygładź szpatułką do pierścienia o szerokości 1-1/2 cala. Napełnij środek 1/4 szklanki lodów czekoladowych. Zamroź na 30 minut.
Powtórz wzór pierwszej warstwy lodów.
Posyp odłożoną mieszanką kruszonki. Przykryj i zamroź, aż stwardnieje. Można zamrozić na okres do 2 miesięcy.
Wyjąć z zamrażarki 10 minut przed podaniem.