Tort lodowy limonkowy z Sorbetami jagodowymi

Tort lodowy limonkowy z Sorbetami jagodowymi
Tort lodowy limonkowy Polany Sorbetami jagodowymi to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Lato. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kardamonu, sorbety jagodowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Berry Cream Torte, Tort Z Kremem Limonkowym, oraz Tort Z Kremem Limonkowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. drobno zmielone ciastka, brązowy cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać gorące masło i wanilię; zmiksować do formy zwilżonej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
3
Dodaj gorące orzechy; mieszaj tylko do drobno posiekane. Naciśnij crust na dole idup boki 9 - calowy Kształt sprężyny panwith 2 3/4-calowy-wysokie boki w ciągu 1/4 cala oftop krawędzi. Zamrozić skórkę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
OrzechyOrzechy
4
Piec do czasu, około 15 minut. Zamrozić 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać sok z limonki, cukier, andlime skórki w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wlać 1/3 szklanki syropu z limonki do małej miseczki; wymieszać w kardamonie. Przykryć; schłodzić do użycia później.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wymieszać lody do pozostałego syropu z limonki wdużej misce. Łyżka wszystko, ale 2 1/2 szklanki lodówdo skorupy; gładka Góra. Zamrozić torte i barwienie lodów do jędrności, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Top torte z dużych gałek lodów, rozstaw od siebie i zanurzając lody w gorącej wodzie między gałkami. Topz dużymi miarkami sorbetów, rozstaw od siebie.Za pomocą łyżek pomiarowych o różnych wielkościach zanurzanych w gorącej wodzie, miarka Pozostałe sorbety znajduje się wśród większych miarek. Zamrozić 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Pomiarowałyżka Pomiarowa
1
Wymieszać 1/3 szklanki wody i cukru w średnim rondlu na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj mrożone jagody. Zwiększ ciepło; gotuj, aż jagody będą miękkie i płynnejest nieznacznie zmniejszony, około 8 minut. Pureemixture w procesorze. Przecedzić przez miskę sitową, naciskając na ciała stałe; wyrzucić ciała stałe.Przykryć; schłodzić do ostygnięcia. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Przykryj torte; trzymaj zamrożone.Przechowywać syrop limonkowy i sos jagodowy schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować. Uwolnij boki. Włóż świeże berriesinto przestrzeni między lodami i sorbetem.Wrzucić pozostałe jagody w sosie jagodowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
JagodyJagody
SorbetSorbet
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
4
Cuttorte na kliny.
5
Mżawka syrop limonkowy overwedges. Łyżka mieszanki jagodowej obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
SyropSyrop
WapnoWapno

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn