Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem

Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem
Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 14g białka, oraz 55 g tłuszczu. Mieszanka ciężkiej śmietany, jajka, pasilla chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Lato. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Podobne przepisy to Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem, Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym, oraz Ciasto migdałowe z gruszkami i Crème Anglaise.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować lody, umieść wiśnie i sherry w misce do miksowania i pozostaw do namoczenia przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CzereśnieCzereśnie
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Śmietanę umieścić w rondlu, dodać pół na pół, cukier, fasolę waniliową i nasiona, ekstrakt migdałowy, migdały i wiśnie z ich moczącym płynem i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
WaniliaWanilia
CzereśnieCzereśnie
MigdałyMigdały
KremKrem
NasionaNasiona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać mieszankę śmietanową, jednocześnie energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przecedzić do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta (wyrzucić wiśnie i migdały).
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CzereśnieCzereśnie
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Aby przygotować ciasto, roztopić czekoladę w podwójnym kotle i ogrzać. Tymczasem, w małym rondlu na średnim ogniu, rozgrzać masło, aż złoty kolor, 8 do 10 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
W misce robota kuchennego, umieścić chiles, cukier, canela, goździki, i pestki dyni i zmielić, aż drobny. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubić razem jajka i ekstrakt waniliowy na niskiej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Nasiona DyniNasiona Dyni
Papryka ChiliPapryka Chili
GoździkiGoździki
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Robot KuchennyRobot Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj mieszaninę chile i trzepaczka przez 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodać roztopioną czekoladę, ubijać do włączenia i powoli dodawać masło aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wlać ciasto do 8 lekko naoliwionych 4-uncjowych ramekinów i umieścić w łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Przenieść do piekarnika i piec przez 13 do 14 minut; ciasta będą czuć się tylko lekko jędrne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć ramekiny i przechowywać w lodówce do 1 godziny przed podaniem. Ciasta są jeszcze lepiej lekko rozgrzane w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
13
Aby przygotować anglaise, umieścić śmietanę, cukier, wanilię i tamaryndowca w rondlu i powoli doprowadzić do wrzenia, rozbijając tamaryndowca drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać śmietanę, energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia; przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Aby przygotować karmel, podgrzej cukier i 1 szklankę wody w ciężkim rondlu na dużym ogniu. Gdy cukier zmieni się ze złocistobrązowego w bursztynowy, wyłącz ogień i powoli ubijaj sok pomarańczowy, karmel może stać się twardy, ale po podgrzaniu ponownie się stopi. Włączyć ogień z powrotem na średnie i gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
KarmelKarmel
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Niech ostygnie całkowicie.
17
Aby służyć, umieść ramekiny na płytkiej patelni z bardzo gorącą wodą na 1 minutę. Odwróć ramekins i dotknij na dole, aby włączyć ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
18
Przenieść na talerze i doprowadzić do temperatury pokojowej. Top z gałką lodów i łyżką anglaise i karmelu wokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
KarmelKarmel
19
Southwestern Vegetarian Stephan Pyles
20
Clarkson N. Potter
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn