Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem
Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 14g białka, oraz 55 g tłuszczu. Mieszanka ciężkiej śmietany, jajka, pasilla chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Lato. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Podobne przepisy to Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem, Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym, oraz Ciasto migdałowe z gruszkami i Crème Anglaise.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować lody, umieść wiśnie i sherry w misce do miksowania i pozostaw do namoczenia przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Czereśnie
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
3
Śmietanę umieścić w rondlu, dodać pół na pół, cukier, fasolę waniliową i nasiona, ekstrakt migdałowy, migdały i wiśnie z ich moczącym płynem i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
Wanilia
Czereśnie
Migdały
Krem
Nasiona
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać mieszankę śmietanową, jednocześnie energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
5
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przecedzić do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta (wyrzucić wiśnie i migdały).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Czereśnie
Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
6
Aby przygotować ciasto, roztopić czekoladę w podwójnym kotle i ogrzać. Tymczasem, w małym rondlu na średnim ogniu, rozgrzać masło, aż złoty kolor, 8 do 10 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Patelnia Z Sosem
7
W misce robota kuchennego, umieścić chiles, cukier, canela, goździki, i pestki dyni i zmielić, aż drobny. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubić razem jajka i ekstrakt waniliowy na niskiej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Nasiona Dyni
Papryka Chili
Goździki
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Robot Kuchenny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
8
Dodaj mieszaninę chile i trzepaczka przez 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Dodać roztopioną czekoladę, ubijać do włączenia i powoli dodawać masło aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Wlać ciasto do 8 lekko naoliwionych 4-uncjowych ramekinów i umieścić w łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Przenieść do piekarnika i piec przez 13 do 14 minut; ciasta będą czuć się tylko lekko jędrne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Wyjąć ramekiny i przechowywać w lodówce do 1 godziny przed podaniem. Ciasta są jeszcze lepiej lekko rozgrzane w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
13
Aby przygotować anglaise, umieścić śmietanę, cukier, wanilię i tamaryndowca w rondlu i powoli doprowadzić do wrzenia, rozbijając tamaryndowca drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
Wanilia
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia Z Sosem
14
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać śmietanę, energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia; przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
15
Aby przygotować karmel, podgrzej cukier i 1 szklankę wody w ciężkim rondlu na dużym ogniu. Gdy cukier zmieni się ze złocistobrązowego w bursztynowy, wyłącz ogień i powoli ubijaj sok pomarańczowy, karmel może stać się twardy, ale po podgrzaniu ponownie się stopi. Włączyć ogień z powrotem na średnie i gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Karmel
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
16
Niech ostygnie całkowicie.
17
Aby służyć, umieść ramekiny na płytkiej patelni z bardzo gorącą wodą na 1 minutę. Odwróć ramekins i dotknij na dole, aby włączyć ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia
18
Przenieść na talerze i doprowadzić do temperatury pokojowej. Top z gałką lodów i łyżką anglaise i karmelu wokół ciasta.