Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem

Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem
Jeśli 3,54 zł za porcję wpadnie w twój budżet, ciasto z kretami z lodami wiśniowo-migdałowymi, Anglaise z Tamaryndowcem i pomarańczowym karmelem może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1184 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka ekstraktu z wanilii, fasoli wanilii, ancho chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym, Ciasto migdałowe z gruszkami i Crème Anglaise, oraz Tort Lodowy Migdałowo-Karmelowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Aby przygotować lody, umieść wiśnie i sherry w misce do miksowania i pozostaw do namoczenia przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Śmietanę umieścić w rondlu, dodać pół na pół, cukier, fasolę waniliową i nasiona, ekstrakt migdałowy, migdały i wiśnie z ich moczącym płynem i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać mieszankę śmietanową, jednocześnie energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przecedzić do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta (wyrzucić wiśnie i migdały).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Aby przygotować ciasto, roztopić czekoladę w podwójnym kotle i ogrzać. Tymczasem, w małym rondlu na średnim ogniu, rozgrzać masło, aż złoty kolor, 8 do 10 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
W misce robota kuchennego, umieścić chiles, cukier, canela, goździki, i pestki dyni i zmielić, aż drobny. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubić razem jajka i ekstrakt waniliowy na niskiej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Nasiona DyniNasiona Dyni
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj mieszaninę chile i trzepaczka przez 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Dodać roztopioną czekoladę, ubijać do włączenia i powoli dodawać masło aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Wlać ciasto do 8 lekko naoliwionych 4-uncjowych ramekinów i umieścić w łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Przenieść do piekarnika i piec przez 13 do 14 minut; ciasta będą czuć się tylko lekko jędrne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Wyjąć ramekiny i przechowywać w lodówce do 1 godziny przed podaniem. Ciasta są jeszcze lepiej lekko rozgrzane w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Aby przygotować anglaise, umieścić śmietanę, cukier, wanilię i tamaryndowca w rondlu i powoli doprowadzić do wrzenia, rozbijając tamaryndowca drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
14
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać śmietanę, energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia; przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
15
Aby przygotować karmel, podgrzej cukier i 1 szklankę wody w ciężkim rondlu na dużym ogniu. Gdy cukier zmieni się ze złocistobrązowego w bursztynowy, wyłącz ogień i powoli ubijaj sok pomarańczowy, karmel może stać się twardy, ale po podgrzaniu ponownie się stopi. Włączyć ogień z powrotem na średnie i gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
16
Niech ostygnie całkowicie.
17
Aby służyć, umieść ramekiny na płytkiej patelni z bardzo gorącą wodą na 1 minutę. Odwróć ramekins i dotknij na dole, aby włączyć ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Przenieść na talerze i doprowadzić do temperatury pokojowej. Top z gałką lodów i łyżką anglaise i karmelu wokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
19
Southwestern Vegetarian Stephan Pyles /n / nClarkson N. Potter

Składniki

0Batoniki toffi Heatholejek cynamonowy, opcjonalnieolejek cynamonowy, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone migdały w plasterkachprażone migdały w plasterkach1suszone ancho chile, sadzonesuszone ancho chile, sadzone312opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, np. Hawajska czekolada Vintagesłodko-gorzka czekolada, np. Hawajska czekolada Vintage113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewiśnie i czereśniewiśnie i czereśnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne sherrywytrawne sherry2largesżółtka jajżółtka jaj8largesżółtka jajżółtka jaj9largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucanela lub 3/4 łyżeczki cynamonucanela lub 3/4 łyżeczki cynamonu0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok pomarańczowyświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy1suszona pasilla chile, sadzonasuszona pasilla chile, sadzona22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzunasiona dyninasiona dyni1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej102 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta tamaryndowapasta tamaryndowa102 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(1 1/4 patyczka) masło niesolone(1 1/4 patyczka) masło niesolone1świeża fasola wanilii, podzielona na pół wzdłuż i nasiona zeskrobaneświeża fasola wanilii, podzielona na pół wzdłuż i nasiona zeskrobane0Batoniki toffi Heathekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn