Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem

Tort Krecik z lodami wiśniowo-migdałowymi, Tamaryndowcem Anglaise i pomarańczowym karmelem
Jeśli 3,54 zł za porcję wpadnie w twój budżet, ciasto z kretami z lodami wiśniowo-migdałowymi, Anglaise z Tamaryndowcem i pomarańczowym karmelem może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1184 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka ekstraktu z wanilii, fasoli wanilii, ancho chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym, Ciasto migdałowe z gruszkami i Crème Anglaise, oraz Tort Lodowy Migdałowo-Karmelowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Aby przygotować lody, umieść wiśnie i sherry w misce do miksowania i pozostaw do namoczenia przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
3
Śmietanę umieścić w rondlu, dodać pół na pół, cukier, fasolę waniliową i nasiona, ekstrakt migdałowy, migdały i wiśnie z ich moczącym płynem i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać mieszankę śmietanową, jednocześnie energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przecedzić do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta (wyrzucić wiśnie i migdały).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Aby przygotować ciasto, roztopić czekoladę w podwójnym kotle i ogrzać. Tymczasem, w małym rondlu na średnim ogniu, rozgrzać masło, aż złoty kolor, 8 do 10 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
W misce robota kuchennego, umieścić chiles, cukier, canela, goździki, i pestki dyni i zmielić, aż drobny. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubić razem jajka i ekstrakt waniliowy na niskiej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodaj mieszaninę chile i trzepaczka przez 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
9
Dodać roztopioną czekoladę, ubijać do włączenia i powoli dodawać masło aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Wlać ciasto do 8 lekko naoliwionych 4-uncjowych ramekinów i umieścić w łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Przenieść do piekarnika i piec przez 13 do 14 minut; ciasta będą czuć się tylko lekko jędrne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Wyjąć ramekiny i przechowywać w lodówce do 1 godziny przed podaniem. Ciasta są jeszcze lepiej lekko rozgrzane w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Aby przygotować anglaise, umieścić śmietanę, cukier, wanilię i tamaryndowca w rondlu i powoli doprowadzić do wrzenia, rozbijając tamaryndowca drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
14
Żółtka ubić w misce do miksowania i powoli dodawać śmietanę, energicznie ubijając. Powrót do rondla i gotować na małym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina pokryje tył drewnianej łyżki. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia; przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
15
Aby przygotować karmel, podgrzej cukier i 1 szklankę wody w ciężkim rondlu na dużym ogniu. Gdy cukier zmieni się ze złocistobrązowego w bursztynowy, wyłącz ogień i powoli ubijaj sok pomarańczowy, karmel może stać się twardy, ale po podgrzaniu ponownie się stopi. Włączyć ogień z powrotem na średnie i gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
16
Niech ostygnie całkowicie.
17
Aby służyć, umieść ramekiny na płytkiej patelni z bardzo gorącą wodą na 1 minutę. Odwróć ramekins i dotknij na dole, aby włączyć ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Przenieść na talerze i doprowadzić do temperatury pokojowej. Top z gałką lodów i łyżką anglaise i karmelu wokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
19
Southwestern Vegetarian Stephan Pyles /n / nClarkson N. Potter

Składniki

0warzywo (np. szpinak)olejek cynamonowy, opcjonalnieolejek cynamonowy, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone migdały w plasterkachprażone migdały w plasterkach1suszone ancho chile, sadzonesuszone ancho chile, sadzone312papryka habanerosłodko-gorzka czekolada, np. Hawajska czekolada Vintagesłodko-gorzka czekolada, np. Hawajska czekolada Vintage113papryka habanerowiśnie i czereśniewiśnie i czereśnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne sherrywytrawne sherry2largesżółtka jajżółtka jaj8largesżółtka jajżółtka jaj9larges(częściowo & )(częściowo & )1Spód: okruszki z herbatników grahamcanela lub 3/4 łyżeczki cynamonucanela lub 3/4 łyżeczki cynamonu0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok pomarańczowyświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy1suszona pasilla chile, sadzonasuszona pasilla chile, sadzona2Spód: okruszki z herbatników grahamzielone, nieprażone pestki dyni, np. pestki dynizielone, nieprażone pestki dyni, np. pestki dyni1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu10Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta tamaryndowapasta tamaryndowa10Spód: okruszki z herbatników graham(1 1/4 patyczka) masło niesolone(1 1/4 patyczka) masło niesolone1świeża fasola wanilii, podzielona na pół wzdłuż i nasiona zeskrobaneświeża fasola wanilii, podzielona na pół wzdłuż i nasiona zeskrobane0warzywo (np. szpinak)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1Spód: okruszki z herbatników grahamekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn