Tort karmelowy z lukrem twarogowym
Ciasto karmelowe z lukrem serowym może być tylko deserem, którego szukasz. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Tort karmelowy z lukrem twarogowym, Ciasto dyniowe z lukrem karmelowo-serowym, oraz Ciasto karmelowo-jabłkowe z lukrem serowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smar 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast; linia z lekko nasmarowanym pergaminem lub papierem woskowym.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w misce; odstawić.
Miejsce 1 3/4 szklanki cukru granulowanego, 1/4 szklanki jasnobrązowego cukru i 1 szklanka masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością 5 minut lub do dobrze wymieszane.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Dodać mieszankę mąki i 1 szklankę mleka na przemian z mieszanką masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając z małą prędkością po każdym dodaniu.
Wlać do przygotowanych patelni; Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego pick wstawiony w środku wychodzi czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Umieścić 1 warstwę na talerzu ciasta.
Połącz 1 1/2 szklanki brązowego cukru, odparowanego mleka i 1/4 szklanki masła w rondlu. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować (bez mieszania), aż termometr candy zarejestruje 23
Przenieść do żaroodpornej miski i ubić 3 minuty lub aż zgęstnieje i łatwo się rozprowadza. Szybko rozprowadź nadzienie na warstwie ciasta na talerzu. Przykryć luźno folią; schłodzić 15 minut lub do Ustawienia.
Rozłóż cienką warstwę lukru karmelowego z serem śmietankowym na nadzieniu. Top z drugiej warstwy. Ciasto z mrozem. Schłodzić 20 minut lub do zestawów lukier, następnie przykryć i schłodzić 4 godziny lub przez noc.
Odstawić na 10 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.