Tort Jabłkowy
Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 330 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wanilii, jabłka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Apple Nut Torte, Tort Jabłkowy, oraz Bawarski Tort Jabłkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Beat masło i 1/4 szklanki cukru w małej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste.
Dodać 1 jajko; ubijać do dobrze wymieszanego.
Dodać 1-1 / 4 szklanki mąki; dobrze wymieszać.
Rozłóż na dnie i 1-1 / 2 cali w górę strony 9-calowej formy sprężynowej.
Piec 5 do 7 min. lub aż lekko zbrązowieje; odstawić.
Beat pozostałe 1/2 szklanki cukru, serek, mąka i wanilia w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodaj pozostałe 2 jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Łyżka do skórki. Wierzch równomiernie z jabłkami i migdałami.
Piec 10 min. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°; kontynuuj pieczenie przez dodatkowe 30 minut.
Skropić równomiernie galaretką. Uruchom mały nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce kilka godzin lub na noc. Resztki torte przechowywać w lodówce.