Tort Igloo
Ciasto Igloo może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 684 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto pączek, lukier waniliowy, barwniki spożywcze i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Igloo Babeczki, Sałatka Igloo, oraz Ice Blue Igloo i pingwiny.
Instrukcje
Masło i mąka 8-calowa okrągła patelnia do ciast i 1,5-litrowa miska żaroodporna. Zrobić ciasto ciasto; podzielić między patelni i miski.
Piec w temperaturze 350 stopni F, aż wykałaczka wyjdzie czysta, około 35 minut na patelnię, 40 do 45 minut na miskę.
Ostudzić, a następnie rozpakować ciasta na stojaku.
Białą czekoladę miksować w 50% mocy w 15-sekundowych odstępach, mieszając, aż do rozpuszczenia, około 2 minut.
Wlać na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia i rozprowadzić do 1/4 cala grubości z przesuniętą szpatułką.
Posypać cukrem szlifierskim. Schłodzić do zestawu, około 10 minut.
Wyjąć czekoladę z lodówki. Rozbij Większość na szorstkie 1/2-do-1-calowe kawałki, aby utworzyć lód, który pokrywa igloo.
Użyj noża do parowania, aby wyciąć kilka nawet 1/2-calowych płytek z pozostałej czekolady (te są do wejścia do tunelu).
Wymieszać 2 1/2 szklanki lukier z niebieskim barwnikiem spożywczym.
Rozłóż niebieski lukier na płaskim cieście, a następnie przykryć ciasto w kształcie miski.
Rozłóż lukier na torcie, w którym chcesz przejść tunel, a następnie przymocuj pączek do połowy, ścięty bok w dół. Przymocuj drugą połowę lukrem, aby przedłużyć tunel.
Przykryj całe ciasto cienką warstwą niebieskiego lukru (nazywa się to "okruchową warstwą", która jest jak podkład; nie musi być idealna). Chill, uncovered, aż do zestawów lukier, o 15 minut.
Rozłóż pozostałe niebieskie lukier równomiernie na ciasto i pączki. Ułóż kawałki białej czekolady na igloo we wzór mozaiki.
Ustaw równe płytki z białej czekolady wokół wejścia do tunelu.
Dla drzew, wymieszać 3/4 szklanki lukier waniliowy z Zielonym barwnikiem spożywczym.
Rozłóż na szyszkach, przesuwając lukier czubkiem przesuniętej szpatułki, tworząc gałęzie. Rozmieść drzewa wokół igloo i kurz z cukrem cukierniczym.